Tudás Presszó a Hotel Centrálban

Nyíregyháza – „Mesés” cigány kultúra címmel osztotta meg gondolatait a hallgatósággal dr. Jenei Teréz, a Nyíregyházi Egyetem Tanítóképző Intézetének igazgatója, akit dr. Fábri György, a Tudás Presszó ötletgazdája faggatott hétfő este a nyíregyházi Hotel Centrálban.


– A Nyíregyháza-Kertvárosi Evangélikus Gyülekezetünk a reformáció 500 esztendős évfordulójára nyújtott be pályázatot a Tudástársadalom Alapítvánnyal karöltve. A Tudás Presszó tavaly nagy sikert aratott, a sorozat folytatásaként négy tudós nyilvánul meg aktuális, érdekes témában – fejtegette Laborczi Géza, a gyülekezet lelkésze.

– A következő három hétfőn ugyanitt előbb a környezetszennyezés és a klímaváltozás, majd a reformáció mint kommunikációs forradalom, végül pedig a robotok nyomtatta világ kerül szóba a rangos előadók jóvoltából. Az izgalmas előadásokat bárki megtekintheti, ezekről professzionális televíziós felvétel készül az OK Központ révén, amit szélesebb körben hozzáférhetővé teszünk – ígérte dr. Fábri György társadalomkutató a Tudástársadalom Alapítvány képviseletében.

KM–LTL
hirdetés