Tudják hol a határ és a helyük

A csengeri védelem, Gergely István kapussal az élen próbálja elhárítani az újonc csapatra leselkedő veszélyt
A csengeri védelem, Gergely István kapussal az élen próbálja elhárítani az újonc csapatra leselkedő veszélyt - © Fotó: Pusztai Sándor
Csenger – Barcsay István szerint órási fegyvertény lenne, ha a Csenger kiharcolná a bentmaradást a megyei első osztályban.

A csengeriek ritkán szóltak, de akkor nagyot. A megyei első osztályú futballcsapat sokáig nem nyert egyetlen árva mérkőzést sem – hazai pályán. Mígnem a naptári év utolsó otthoni fellépésén legyűrték a Balkányt, holott a vendégek bombaformában, zsinórban aratott hat győzelemmel a lábukban érkeztek.

Ugyanakkor az is igaz, az újonc Barcsay-legénység idegenben lényegesen jobban muzsikált: Tiszalökön, valamint Dombrádon győzött, sőt a végén a Tiszakanyárt is „elkapta”, márpedig a közvetlen riválisok legyűrése duplán értékes. A szatmáriak tehát egyáltalán nem vallottak szégyent, a zárószakaszban (utóbbi három mérkőzésükön egyszer sem kapituláltak) például egészen prímán teljesítettek.

– Az egyik legfontosabb tanulság számunkra, hogy ehhez az osztályhoz játékos és csapatszinten egyaránt megfelelő rutin szükségeltetik – vélekedett Barcsay István, a tizenkettedik helyen táborozó, Csenger edzője. – Meg kell szokni ezt a közeget, annál is inkább, mert akadnak olyan futballisták a keretben, akik eddig csak alacsonyabb szinten szerepeltek. Továbbá jóval erősebbek az ellenfelek, amelyekkel szemben arra nem alapozhatunk, hogy lesz hat-hét helyzetünk és abból majd úgyis találunk egy-két gólt. Jó, ha meccsenként három lehetőség adódik, ebből muszáj kihozni a maximumot.

Barcsay István sem rugaszkodik el a földtől, a kiesés elkerülése a legfőbb feladat. Az esély adott, a Csenger olybá fest, felvette az „utazósebességet”.

– Abból a szempontból balszerencsések voltunk, hogy a táblázat élmezőnyéhez tartozó csapatokat fogadtunk. Noha egyszer sem fociztak le minket a pályáról, a győzelmek elmaradtak. Idegenben kissé felszabadultabban futballoztunk, nem nyomta az eredménykényszer a játékosok vállát. A nyitófordulóban, a Kanyár elleni vereség rögtön visszavetett minket, az sem segített, hogy a folytatásban kétszer utaztunk, majd jött a Bakta, mentünk Nyírmadára. Egy pontot sem szereztünk, ami nyilvánvalóan megfogta a társaságot. A jelek szerint az őszi idény jelentős része ráment arra, hogy felvegyük a ritmust. A hajrára viszont mondhatom, összeálltunk, az utolsó öt mérkőzésen kétszer is nyertünk, köszönhetően annak, hogy a fiúk átérezték a tét súlyát. Hangsúlyozom, nagyon erős a bajnokság, a bentmaradás kiharcolása minden korábbinál nehezebb, óriási fegyvertény lenne, ha meg tudnánk kapaszkodni. Ez azért is fontos lenne, mert ennek a térségnek elengedhetetlen, hogy legyen megyei első osztályú csapata. Ebben bízunk…

– KM-KT –


Csengeri csillagpor

A Csenger megyei I. osztályú csapatának mutatói 

A bajnoki állás: 12. Csenger 16 4 4 8 24–29 16

Hazai pályán: 7 1 3 3 9–10 6

Idegenben: 9 3 1 5 15–19 10

A házi góllövőlista
8 gól: Bozso Szabolcs.
4 gólos: Bornemisza István.
3 gól: Katona Pál.
2 gól: Mona Árpád, Doros Marius, Marius Toma.
1 gól: Juhász Norbert, Maxim Vlad, Alin Merce.

hirdetés