Túl van az életveszélyen a pénteki robbanást túlélő tűzszerész

Budapest – Túl van a közvetlen életveszélyen az a tűzszerész, aki a pénteki zámolyi robbanásban sérült meg. Retteghy Tibor, az Országos Baleseti Intézet főorvosa szerint van esély a teljes gyógyulásra.

A tűzszerész három társával egy II. világháborús orosz katonai gránát hatástalanítására készült. A bombára csütörtökön, Oroszlány és Környe között találtak rá, és péntek kora délután a Fejér megyei zámolyi homokbányában akarták megsemmisíteni. A négy tűzszerész éppen egy gödörbe helyezte volna a 76 milliméteres gránátot tartalmazó ládát, amikor az berobbant. A balesetben három katona a helyszínen meghalt, negyedik társukat életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították Budapestre, az Országos Baleseti Intézetbe.

A sérült tűzszerész túl van az életveszélyen, de állapota továbbra is súlyos – közölte Retteghy Tibor, az Országos Baleseti Intézet főorvosa szombaton délután a Független Hírügynökséggel. A főorvos szerint hetek, de talán hónapok is kellenek a felépüléshez, azonban van esély a teljes gyógyulásra.
hirdetés