Túlélte a kínzást, s most új gazdája van

Túlélte a kínzást, s most új gazdája van
Kállósemjén – Gazdára talált az a kutyus, akit egy kállósemjéni férfi baltával többször is megütött, levágta a lábujját. Az állat azóta több műtéten is átesett, sőt, már új gazdája is van.  

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, nemrégiben az Állatbarát Alapítványhoz került egy kutyus, akit egy kállósemjéni férfi az utcán sarokba szorított, és egy baltával többször megütötte. Ezt követően a tettével a helyi kocsmában több tanú előtt el is dicsekedett.

A brutális férfi a kutya testén több súlyos sérülést is ejtett, például a baltával levágta az egyik lábujját. A kutya átesett egy csontműtéten, és a fejsérülése miatt egy plasztikai műtéten is. A teljes felépülése előre láthatóan hónapokig is eltarthat, a mentális gyógyulás viszont ennél több időt is igénybe vehet.

A kutyus új gazdija Ficsor Viktória, aki több kóbor cicát és kutyust is gondjába vett már, de most Bobó az új kedvence. Az állat egyelőre benn él a lakásban, Viki azt mondja: most az a legfontosabb, hogy felépüljön a műtétek után, s hozzászokjon új környezetéhez.

Az Állatbarát Alapítvány feljelentést tett a területileg illetékes rendőrségen állatkínzás alapos gyanújával, amelyet ha sikerül bebizonyítani, a baltás kegyetlenkedő akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Nemcsak lopás, állatkínzás is
A lopás mellett állatkínzásért is felelniük kell az orvvadászoknak, akik még január elsején ejtettek el egy szarvast úgy, hogy szakadékba kergették és agyonverték.   Az Állatvédelmi Törvény

– Száraz Ancsa –
hirdetés