Túra a kastélypark sárga virágszőnyegén

A téltemető idei első virágzása a kastélyparkban
A téltemető idei első virágzása a kastélyparkban - © Fotó: Habarics Béla
Cégénydányád – Az idén az enyhe időjárásnak köszönhetően már január 11-én észlelték a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai az első virágzó téltemetőket a cégénydányádi kastélyparkban, de a virágok igazi pompáját most lesz érdemes megnézni.

Könnyed séta szakvezetéssel

A tavasz hírnökeinek egyike ez az apró, sárga virágú, gumós növény. A népi hagyomány szerint ha előbújik, az a tavasz közeledtét jelzi, ugyanakkor ebben az időszakban temetjük a telet a farsangi hagyományok szerint is.

A Kölcsey–Kende-kastély közel tizenhat hektáros kertjében bárki láthatja a téltemető nagy kiterjedésű, sárga virágszőnyegét. A könnyed parki séta során a látogatóknak lehetőségük lesz a téltemetők megfigyelésére és fotózására, illetve szakvezetéssel a kert és csodálatos növénygyűjteményének megismerésére is.

További információk

Helyszín: Cégénydányádi-park Természetvédelmi Terület. Időpont: február 17., szombat 10 óra (gyülekező a kastélypark belső parkolójában 9.45-től). A program időjárásfüggő! Szeles, viharos időben a kastélypark nem, vagy csak saját felelősségre látogatható. A részvétel díjtalan, a kastély kiállítása belépőjegy váltása ellenében tekinthető meg a szakvezetés után. Információ és jelentkezés: 70/198-9731; szatmarbereg@hnp.hu. Előzetes bejelentkezés szükséges!

KM
hirdetés