Túraautó-vb – Michelisz: most jött el a nagy lehetőség az előrelépésre

Budapest – Michelisz Norbert szerint most jött el a nagy lehetőség számára azzal, hogy a túraautó-világbajnoki sorozatban (WTCC) szereplő Honda gyári pilótája lett – nyilatkozta szerdán a versenyző az M4 Sportnak.

“Hatalmas megtiszteltetés számomra” – mondta Michelisz az M4 Sportnak. Hozzátette, a váltás nem volt könnyű döntés, mert a Zengő Motorsporttal közösen azt szerette volna elérni, hogy ne kelljen feladnia közvetlen környezetét, és így kapjon gyári támogatást. – “Sokszor elmondtam, hogy szeretnék szakmailag fejlődni, és úgy éreztem, most jött el a nagy lehetőség, hogy előrelépjek.”

A japán autógyár WTCC-s csapatának Facebook-oldalára szerdán felkerült közleményben jelentette be, hogy a 31 éves magyar versenyző mellett a 2012-es bajnok, 36 esztendős brit Rob Huff, valamint az elmúlt három szezonban is a Hondánál vezető, 39 éves korábbi Forma-1-es pilóta, a portugál Tiago Monteiro ül majd a Civic WTCC-k volánja mögött. A közlemény emlékeztetett rá, hogy Michelisz – akit Magyarország legnagyobb autósport-sztárjának neveznek – kétszer nyerte meg a privát vb-címet (2012, 2015).

A mohácsi pilóta 2008-ban mutatkozott be a WTCC-ben, 2010 óta a Zengő Motorsport színeiben négy futamot nyert, kétszer a Hungaroringen győzött.

“Versenyhétvégéken szinte korlátlan alkatrészbázissal dolgozhatok. Ez a tudat olyan irányba terelhet, hogy természetesen mozogjak a pályán, s ne kelljen arra gondolnom, hogy egy esetleges törés esetén a következő versenyhétvégén ne tudjak rajthoz állni” – hangsúlyozta Michelisz, aki bekerült a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) hagyományos szavazásán, amelynek győztesét csütörtökön, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport – Év sportolója gálán hirdetik ki.
Michelisz kifejtette, az idei szezonban még nem várható el, hogy harcban legyen a világbajnoki címért, de a jövőben nagy célokért is küzdhet a gyári támogatással.

“2017-ben reményeim szerint már leszünk azon a szinten, hogy versenyben legyünk a futamgyőzelmekért, és ez magával hozza azt is, hogy a világbajnoki címre is legyen esély” – fogalmazott Michelisz.

– MTI –
hirdetés