Túraautó-vk – Michelisz második, Tarquini nyert a Hungaroringen

Mogyoród, 2018. április 29. A későbbi győztes olasz Gabriele Tarquini (j), és a második helyen befutó Michelisz Norbert, a BRC Racing Team pilótái Hyundai i30 N TCR versenyautóval a túraautó-világkupa (WTCR) harmadik futamán a mogyoródi Hungaroringen 2018. április 29-én.
Mogyoród, 2018. április 29. A későbbi győztes olasz Gabriele Tarquini (j), és a második helyen befutó Michelisz Norbert, a BRC Racing Team pilótái Hyundai i30 N TCR versenyautóval a túraautó-világkupa (WTCR) harmadik futamán a mogyoródi Hungaroringen 2018. április 29-én. - © MTI Fotó: Sóki Tamás
Budapest/Mogyoród – Michelisz Norbert másodikként ért célba a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének utolsó, vasárnapi második futamán a Hungaroringen, ahol csapattársa, az összetettben vezető Gabriele Tarquini nyerte a kétnapos esemény főversenyét.

A 33 éves magyar pilóta a szombati naphoz hasonlóan vasárnap is utolérhetetlen volt az időmérő edzésen, így a hétvége harmadik futamát szintén az első helyről kezdte meg, a rajtnál azonban Tarquini jobban reagált, Michelisz pedig az első kanyarig elveszítette a vezető pozíciót.

A hazai közönség előtt szereplő versenyző hiába volt gyorsabb márkatársánál, a csapat vezetése rádión arra kérte, hogy ne támadja Tarquinit.

MICHELISZ Norbert
Mogyoród, 2018. április 29. A második helyen végzett Michelisz Norbert, a BRC Racing Team pilótája csapattársaival ünnepel a túraautó-világkupa (WTCR) harmadik futama után a mogyoródi Hungaroringen 2018. április 29-én. | MTI Fotó: Sóki Tamás

A versenyt a hatodik körben csaknem 15 percre leállították, mert a Hungaroringen eleredt az eső, amely aztán szinte azonnal el is állt, így a szünet után folytatódhatott a körözés.

Tarquini és Michelisz az újraindítást követően elszáguldott a mezőnytől, és magabiztosan aratott kettős győzelmet a Hyundai BRC színeiben. A harmadik pozícióban a szintén Hyundai-jal versenyző, négyszeres túraautós világbajnok, francia Yvan Muller végzett.

A hétvége második, vasárnapi első futamán másodikként célba érő, szabadkártyával rajthoz álló Nagy Dániel (Hyundai) ezúttal hatodik lett, Nagy Norbert (Seat Cupra) a 11., Tassi Attila (Honda) pedig a 17. helyen zárt. Szabó Zsolt Dávid (Seat Cupra) ezt a versenyt nem tudta befejezni.

A WTRC összetett pontversenyét két forduló, vagyis hat futam után Tarquini vezeti, Michelisz a mogyoródi második, harmadik és hatodik helyének köszönhetően a negyedik pozícióba jött fel.

A sorozat következő állomása a Nürburgring lesz két hét múlva.

– MTI –


Mogyoród, 2018. április 29. A második helyen végzett Nagy Dániel, a M1RA pilótája a túraautó-világkupa (WTCR) második futamának eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. április 29-én.
Budapest/Mogyoród - A szabadkártyával rajthoz álló Nagy Dániel második lett a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének vasárnapi első futamán, amelyet a brit Rob Huff nyert meg a Hungaroringen. A Michelisz Norbert csapata, a MIRA által üzemeltetett Hyundai-jal versenyző magyar ...

Mogyoród, 2018. április 28. A harmadik helyezett Michelisz Norbert BRC Racing Team pilótája (j) a túraautó-világkupa (WTCR) első futamának eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. április 28-án.
Budapest/Mogyoród - Michelisz Norbert a harmadik helyen ért célba a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének első, szombaton rendezett futamán, amelyet a Hondával versenyző francia Yann Ehrlacher nyert meg. A győztes mögött csapattársa, az argentin Esteban Guerrieri lett a máso...
hirdetés