Turisztikai attrakciók tehetik vonzóbbá a megyét

Nyíregyháza – A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére eső, közel 90 milliárd forintos forráskeretének egyik prioritása a turizmus fejlesztése – hangsúlyozta Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára a pénteki, megyeházán rendezett szakmai fórumon.


Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy a TOP keretében nyertes önkormányzatok, civil és egyházi szervezetek, társulások ipari park, óvoda- és bölcsődeépületek felújítására, belterületi utak építésére, közlekedési beruházásra, városrehabilitációra, valamint egészségügyi és más közösségi szolgáltatások fejlesztésére fordítják a kapott támogatást, emellett jelentős potenciál rejlik a turizmust érintő befektetésekben.

Úsz Illés, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte, hogy az értékek megőrzése mellett a stabil alapokra építkezve vonzó turisztikai attrakciókra van szükség.

KM
hirdetés