Turisztikai csúcstalálkozó Nyíregyházán

Harmadik alkalommal rendezik meg a rangos szakmai konferenciát.

A csalódás kezeléséből kovácsolt erényt dr. Michalkó Gábor, a Magyar Tudományos Akadémia doktora a nyíregyházi turisztikai konferencia nyitónapján. Előadásában egy csalódásmenedzsmentet mutatott be, amely egy empatikusabb hozzáállásra építő szemléletmódnak felel meg.

– Ebben a filozófiában az ember van a középpontban. Azt jártam körbe, hogy egy sikeres turisztikai desztináció reményében mik lehetnek a csapdahelyzetek, a gyenge pontok. Fontos, hogy a marketing a realitást kövesse, nem szabad túlzó elvárásokat támasztani – fejtegette az MTA Földrajztudományi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, osztályvezetője.

Dr. Hanusz Árpád immár harmadik alkalommal szervezte meg a rangos tanácskozást, amire A helyi és térségi TDM szervezetek helye és szerepe a vidék turizmus-irányításában címmel ízléses, tartalmas kiadványt jelentettek meg.

– A közös gondolkodás, a tapasztalatcsere viheti előre a turizmust, az ország különböző pontjairól érkező szakemberekkel a fejlesztési kérdéseket vesszük sorra egymás példájából okulva – mondta a Nyíregyházi Főiskola intézetigazgatója, az Észak-alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság alelnöke. A konferencia pénteken délelőtt szekciülésekkel folytatódik és délután zárul.

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés