Türk-tükör és édes teher

Felsorakozott tiszavasvári együttes, mégpedig annak érdekében, hogy minél szebb helyezést érjen el a bajnokságban
Felsorakozott tiszavasvári együttes, mégpedig annak érdekében, hogy minél szebb helyezést érjen el a bajnokságban - © Fotó: Kovács Regina
Tiszavasvári – Jó hazai szereplés esetén, egy-két idegenbeli bravúrral minimum a dobogón végezhet a Tiszavasvári.


Ha nem is kell, hogy falba verjék a fejüket, mindazonáltal sajnálhatják a tiszavasvári kézilabdázók, hogy elszúrták az utolsó őszi fellépést. Az NB II-es férfi kézilabdacsapat így „csak” két ponttal vezeti az Észak-keleti csoport, ráadásul nyakukra engedték a riválisokat. Akik nincsenek kevesen… A mezőny olyannyira szoros, hogy a hetedik Hajdúböszörmény is lőtávolon belül állomásozik, azaz melegnek ígérkezik a tavaszi folytatás. Persze, minden relatív. Ahhoz képest, hogy egy esztendeje még a bennmaradás kiharcolása volt a legfőbb kívánalom – a fejlődés megkérdőjelezhetetlen.

– Igazából arra készültünk, hogy az utolsó meccs megnyerésével ebben a kiélezett bajnokságban akár jelentősnek mondható előnyt szerzünk – elmélkedett Türk Ferenc, a Tiszavasvári játékos-edzője. – Nyugodtabb lett volna a tavasz, mert a nagy riválisok többséghez utazni kényszerülünk… Sajnos, másként alakult. Ezzel együtt első helyezettként mindenki minket akar majd megverni, ami normális, így szokott lenni. A múlt képest ez édes tehernek tekinthető. Nagyon sokat számított, hogy a két átlövőnk, Benyusz Kende és Dancs Máté rendkívül hatékonyan játszott, kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, míg védekezésben Gáll Lajos volt a vezéregyéniség. A többiek kicsit hullámzó produkcióval rukkoltak elő, de mindig akadt valaki, aki lendíteni tudott rajtunk. Nem szabad elhallgatni, sokat jelent, hogy a két nyírbátori fiatal, Dobos Balázs és Fülöp Gábor kettős játékengedéllyel segít minket. Ugyanakkor az egész csapat edzésmunkájára, hozzáállására szükség volt, hogy idáig jussunk.

Noha egyelőre a Tiszavasvárinak áll a zászló, szó nincs arról, hogy a szakmai stáb túlzott reményeket táplálna. Sőt, ez olyannyira nem igaz, hogy a nyáron meghirdetett koncepció csupán mindmáig érvényes – némi korrekcióval.

– Megfelelő felkészülés után szeretnénk megvalósítani elképzelésünket. A rajt előtt is azt tekintettük a legfőbb kritériumnak, hogy a hazai meccseket megnyerjük, most annyiban változott a szituáció, hogy egy-két idegenbeli sikerrel szinte biztos, hogy minimum a dobogóra oda lehet érni. Emellett jól akarjuk érezni magunkat, élvezni a játékot, enélkül mit sem ér az egész – jelezte Türk Ferenc.

KM-KT
hirdetés