Tűz a belvárosban

Tűz a belvárosban
Szigetelési munkálatok folytak annak a debreceni, Piac utca 58. szám alatti háznak a tetején, melyen lángok csaptak fel nemrég.  video video video

A Napló helyszínen tartózkodó munkatársa elmondta: egy debreceni cég három dolgozója kívülről kátrányborítást helyezett el a cseréptetőn. Az anyagot – a jobb illeszkedés végett – némileg felmelegítették egy gázpalack használatával. A 30-40 centiméteres láng valószínűleg becsapott a cserép alá, ahol a korábbi tetőtér beépítése során elhelyezett szigetelőanyag lángra kapott. A munkások azonnal megkezdték az oltást porral és vízzel, ám nem bírtak a mindinkább elharapódzó tűzzel.

Az ő és a lakók beszámolója szerint perceken át hiába hívták a tűzoltókat, egy géphang azt felelte: a szám műszaki hiba miatt nem kapcsolható. Így legalább tíz perc telt el, mire sikerült beszélniük a tűzoltókkal.

Költözés tűz miatt

Senki sem sérült meg a tűzben, ugyanakkor Törô Attila fôhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese este arról tájékoztatott, hogy öt család nem költözhetett vissza. – A tizenkét ember átmeneti elszállásolásáról a Cívis Ház Rt. gondoskodott – tette hozzá. A tűz és az oltási munkálatok miatt hat lakásban keletkeztek komoly károk.

A hivatalos közlés szerint, a tüzet feltehetően az épület tetőszigetelésén, „nyílt lánggal” dolgozó munkások okozták. A pontos körülményeket a kár nagyságával együtt jelenleg is vizsgálják. A Napló a helyszínen a munkásoktól megtudta: kívülről kátrányborítást helyeztek el a cseréptetőn.

SZK
hirdetés