Tűz az érpataki óvodában, lakhatatlanná égett egy ház Komlódtótfalun – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. január 22-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy családi ház kéményében a lerakódott korom égett péntek délután Kállósemjénben, a Rákóczi utcában. A nyírbátori hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. A ház fűtését más módon oldják meg az ott lakók.

Az elektromos vezérlése gyulladt ki az óvoda kazánjának péntek délután Érpatakon, a Dózsa György utcában. Az újfehértói önkormányzati- és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés nem történt, a kazán cseréjéről még a hétvégén gondoskodik a fenntartó.

Egy huszonöt négyzetméteres, lakóházzal egybeépített melléképület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében szombat hajnalban Komlódtótfalun, a Kisfaludy utcában. Az épületből a csengeri önkormányzati tűzoltók két darab PB gázpalackot kihoztak, amelyeket hőterhelés nem ért. A mátészalkai hivatásos tűzoltókkal közösen több vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a melléképület lakhatatlanná vált, az ott élők rokonokhoz költöztek.

Tizenhét tűzoltó, négy technikai eszközzel akadályozta meg a lángok továbbterjedését szombat hajnalban Újfehértón, az Esze Tamás utcában, ahol egy autószerelő műhely égett teljes terjedelmében, amelyben két kisteherautó és egy személygépkocsi volt. A helyi önkormányzati- és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy darab szénsav-, egy acetilén- és egy ocigénpalackot kihoztak az épületből, amelyek nem sérültek, valamint egy összeégett PB gázpalackot is találtak. A tűzoltás irányítását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés