„Tűz és víz” – A vízügyi igazgatóságon gyakorlatoztak a tűzoltók

„Tűz és víz” - A vízügyi igazgatóságon gyakorlatoztak a tűzoltók
„Tűz és víz” - A vízügyi igazgatóságon gyakorlatoztak a tűzoltók - © Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – A nyíregyházi hivatásos tűzoltók szituációs begyakorló gyakorlaton vettek részt szerdán délelőtt a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságon, a szabolcsi megyeszékhelyen.

A Széchényi utcai irodaépületben a helyi szakember vezetésével elsőként a közművek kizárásának lehetőségeit, a vízvételi és veszélyforrásokat tekintették meg a beosztott tűzoltók, valamint ellenőrizték a felvonulási területet.

Ezt követően a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat szervezésében következett egy feltételezett helyzetben kialakult tűz oltása.

A szituációban, a négyemeletes irodaház alagsorában egy teakonyhában keletkezett tűz, ami átterjedt egy raktárhelyiségre is. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a közművek kizárását követően több oltó és védősugarat szereltek, mentési csoportot alakítva kimenekítették a bent rekedt személyeket, majd a feltételezett helyzetben eloltották a keletkezett tüzet. Mivel, emeletes épületben volt a gyakorlat, ezért kívülről egy gépezetes tolólétra is rendelkezésre állt az életmentésre, valamint létrasugár is segíthette a tűzoltását.

A szituációs begyakorló gyakorlat célja, a helyismeret bővítésén túl, a rendelkezésre álló eszközök teljes körű alkalmazhatósága, használata volt, valamint első ízben tesztelhették azt az új, foszforeszkáló bevonattal rendelkező tűzoltótömlőket, amelyek jól láthatóak nemcsak természetes fény esetén, hanem teljes sötétségben, vagy sűrű füstben is.

A gyakorlatot a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte és megfelelőre értékelte.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés