Tűz, tűz és kimentett kutya: durva szilvesztere volt a tűzoltóknak – Megyei katasztrófavédelmi hírek

A Nyíregyházán kimentett kutyával
A Nyíregyházán kimentett kutyával - © Fotó: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. december 31-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy negyven négyzetméteres faház szobájában égett a kandalló melletti lambéria csütörtök reggel Ajakon, az Ady Endre utcában. Személyi sérülés nem történt. A kisvárdai hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntesek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tüzet a kandallóból kipattanó szikra okozhatta.

Szintén a kályhából kipattanó szikrától kapott lángra a mellette tárolt tüzifa az óév utolsó napján Csengerben, a Hunyadi utcában. Személyi sérülés nem történt, a csengeri önkormányzati tűzoltók vonultak az esethez.

Egy ezeregyszáz literes szemetes konténer égett csütörtök délelőtt Nyíregyházán, a Toldi és a Vécsey utcák kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Egy személygépkocsi az útról lesodródott és fának ütközött csütörtök délután Szakoly és Balkány közöt. A jármű vezetője súlyosan sérült. A szakolyi önkormányzati – és önkéntes tűzoltók a gépkocsit áramtalanították és a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Különálló, huszonnégy négyzetméteres melléképület tetőszerkezete égett csütörtök este Csengerben, a Jókai utcában. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Egy háromszáz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében csütörtökön este Nyíregyházán, a Kincs közben, ahol egy 11,5 kilogrammos PB gázpalack is felrobbant. Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésének idején a lakók nem tartózkodtak otthon. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A lángoló épületből a tűzoltók egy másik gázpalackot is kihoztak, valamint egy kiskutyát, egy kisteherautót és egy traktort is kimentettek. A tűzoltás vezetését a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vette át. A tűz keletkezésének körülményeit vizsgálják.

Egy lakóház padlásteréről a füst szivárgott szilveszter éjszaka Nyíregyházán, a Szent István utcában. Személyi sérülés nem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángra kapott papír és szalma darabokat, amelyeket az utcáról berepülő tűzijáték gyújthatott be.

A tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több rendezvény biztosításában is részt vettek, összesen hetven hivatásos-, valamint negyven önkormányzati- és önkéntes tűzoltó állt készenlétben az évváltás éjszakáján.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés