Tűz, víz, repülő

Tűz, víz, repülő
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Második alkalommal rendezte meg a mögöttünk hagyott hétvégén a Nyíregyházi Légisport Egyesület a tájékozódási repülőversenyt, ahol az induló tizenhat csapatból Varga Dániel tű. zászlós, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója repülőtársával a második helyezést érte el.

Csaknem háromszáz kilométert tettek meg két leszállással, amely egyben célra repülés is volt – meséli Dani a hétvégi versenyről, ahol a tűzoltó repülőtársával, Képes Jánossal nevezett az idei megmérettetésre. Természetesen több feladat alapján kellett berepülni a Nyíregyházáról induló, Miskolc-Hajdúszoboszló-Nyíregyháza kört és a levegőből, négyszáz méter magasságból kellett egy fotó alapján beazonosítani épületeket, vagy építményeket, amelyeket a kapott térképen kellett bejelölniük.

A tavalyi harmadik helyezést követően idén már a második lett a kapott pontszámok alapján a Varga-Képes páros, jövőre pedig a dobogó legfelső foka a kitűzött cél.

Varga Dániel tű. zászlós nemcsak kivalló tűzoltó, de a búvárkodásban és a vízi mentésben is otthon van, a levegőben pedig akkor érzi magát a legjobban, ha siklóernyőzik, vagy éppen sárkányrepülővel tájékozódási versenyen vesz részt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés