Sport

2013.04.17. 13:43

Női vízilabda BK - Európa legjobbjai Egerben a jövő hét végén

Eger, 2013. április 17., szerda (MTI) - A jövő hét végén, pénteken és szombaton Európa négy legjobb női vízilabdacsapata Egerben küzd meg a Bajnokok Kupája trófeáért.

Eger, 2013. április 17., szerda (MTI) - A jövő hét végén, pénteken és szombaton Európa négy legjobb női vízilabdacsapata Egerben küzd meg a Bajnokok Kupája trófeáért.

Amint az az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a hevesi főváros több mint 100 éves pólós történetének legrangosabb eseménye lesz e torna, amelyen az orosz, a görög és a spanyol bajnok mellett a házigazda magyar bajnoki címvédő ZF-Eger csapata száll vízbe a Bitskey-uszodában. A pénteki elődöntőben az Eger az orosz Kirisivel, a spanyol Sabadell pedig a görög Vuliagmenivel csap össze a döntőbe jutásért.

Bárány Attila, az Egri VK ügyvezető elnöke szerint hatalmas elismerés a klubnak és a városnak, hogy megkapták a rendezési jogot. Hozzátette: Egerben szeretik és értik a vízilabdát, és a szervezők reménye szerint telt ház előtt rendezik meg a meccseket. A ZF-Eger női csapata először kapott lehetőséget arra, hogy a nemzetközi kupaküzdelmekben induljon, és nagy siker, hogy bejutott Európa legjobb négy együttese közé - fűzte hozzá.

Kelemen Attila vezetőedző és Antal Dóra, a csapat kulcsjátékosa nem kertelt a sajtó képviselői előtt, amikor egybehangzóan leszögezte, bármilyen nehéz ellenfelekkel, kis túlzással: a komplett orosz, spanyol és görög válogatottakkal kell is szembenézniük, a cél a Bajnokok Kupája megnyerése.

A BK Final Fourjának névszponzora a Marshall Ablakgyártó Kft.

A sajtótájékoztatón a négyes döntő szervezői bemutatták a rendezvény arcát, Vasas Vanda kerekesszékes szépségkirálynőt, aki jelenlétével támogatja az egri női csapatot.

A Bajnokok Kupája Final Fourjának programja:

április 26., péntek:

18.00: Sabadell (spanyol)-Vuliagmeni (görög)

19.30: Kirisi (orosz) - ZF-Eger

április 27., szombat:

16.30: mérkőzés a 3. helyért

18.00: döntő

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!