Tüzek tombolnak a megyében – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Tüzek tombolnak a megyében – Megyei katasztrófavédelmi hírek
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legfrissebb katasztrófavédelmi eseményeiből.

Nyolc hektáron égett a száraz aljnövényzet, valamint a levágott nád kedden délután Ibrány és Búj között. Az ibrányi önkormányzati- és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

További, kisebb szabadtéri tüzek oltása is adott kedden napközben feladatot a tűzoltóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ópályiban ezer négyzetméteren égett a száraz fű, Kocsord külterületén a töltés mellett előbb a száraz aljnövényzet, majd egy mezőgazdasági területen lévő kalászos kapott lángra, a mátészalkai hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Ezek mellett Pátrohán és Kántorjánosiban is egy-egy ingatlan udvarán kisebb összehordott száraz növényzet és szemét égett, amelyeket szintén sikerült idejében megfékezniük a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Árokba csúszott egy személygépkocsi szerda hajnalban, Ibrányban, a Gátőrház közelében. A jármű forgalmi akadályt képezett, a helyi önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki, személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés