Tüzekhez és balesetekhez is kellett vonulniuk a tűzoltóknak – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. április 16-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kedden hét vegetációs tűznél avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. Nyíregyháza-Kőlaposnál tíz hektáros területen égett foltokban a száraz fű, amely nádast és nyárfa erdőt veszélyeztetett. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött kedd reggel Napkornál, a 41-es számú főúton. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők hat embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

Nyíregyházán a Kállói és Pipacs utcák kereszteződésében három személygépkocsi ütközött. Az ütközés következtében az egyik jármű felakadt a másik vonóhorgára és forgalmi akadályt képeztek. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a közúti akadályt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Porcsalmán lakóház kéményében izzott a korom. A mátészalkai hivatásos és a tyukodik önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével az izzást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Nyíregyházán egy tíz emeletes társasház hatodik emeleti lakásában csaptak fel a lángok a Fazekas János téren kedd délután. A tűz tovább terjedt a felette lévő, hetedik emeleti lakás erkélyére is. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltói mellett, a baktalórántházi, a hajdúnánási, a nyíradonyi hivatásos, az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi önkéntes tűzoltók vonultak, a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A beavatkozók a tüzet két vízsugárral oltották el, majd átszellőztették az épületet. A tűz oltásának idejére kilencven embernek kellett elhagynia a társasházat. A mentők egy embert súlyos sérülésekkel, további tizenegy embert füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés