Tüzelőnek szánták a nyírtassi temetőből ellopott padot

Tüzelőnek szánták a nyírtassi temetőből ellopott padot
© Illusztráció: ÉM-archív
Nyírtass – Mindig felháborítja a közvéleményt, ha temetőben történik lopás vagy sírrongálás. Általában fémtárgyakat, márvány virágtartókat „szoktak” eltulajdonítani a tolvajok a sírokról, most azonban egy, a sír mellett elhelyezett fából készült padon akadt meg az elkövetők tekintete – tájékoztatott egy friss vádemelésről dr. Szilágyi László.

A megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a két nyírtassi férfi idén szeptember végén az esti órákban együtt italozott otthon, majd elindultak a helyi temetőn keresztül a másik lakására. Az egyik sír mellett állt egy frissen készített pad, amit az özvegy csináltatott azért, hogy amikor az elhunyt férje sírjához kilátogat, kicsit megpihenhessen.

Beismerő vallomást tettek

A két férfi a fából készült padot néhány rúgással letörte a tartószerkezetéről, a deszkákat az egyikük lakására vitték, ahol részben fel is fűrészelték. Az özvegy másnap vette észre a lopást, értesítette a helyi polgárőröket, akik rövid időn belül megtalálták a pad darabjait.

– A rendőrségen a két gyanúsított azonnal beismerő vallomást tett, tettüket az italozással, illetve azzal magyarázták, hogy a hűvös szeptember végi éjszakán nem volt mivel fűteni a családnak. A Kisvárdai Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat a két férfi ellen, és azt indítványozta, hogy a bíróság közérdekűmunka-büntetést szabjon ki a bűncselekmény miatt. Az ügyben az eljárás a Kisvárdai Járásbíróságon folytatódik – tette hozzá a sajtószóvivő.

KM
hirdetés