Tűzhelyen hagyott étel kapott lángra Újfehértón – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. augusztus 16-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Nyíregyháza, Diós utcában építési munkálatokat folytattak, a munkások az épület alapzatának szigetelését végezték egy darab 11,5 kg-os PB palack alkalmazásával. A gázpalack tömlője meggyulladt és a szelepig visszaégett. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói a kiérkezés után a palackot elzártál, az égést megszüntették, ennek köszönhetően a palack nem sérült és nem hevült túl. Személyi sérülés nem történt.

Újfehértó, Bem apó utcában egy családi ház melléképületet égett. Az idős tulajdonos elmondása szerint, a melléképület konyha helyiségében lévő tűzhelyen ételt melegített, amit felügyelet nélkül hagyott, és amiről elfeledkezett. A tűz átterjedt a berendezési tárgyakra és a főépület egyik szobájára is. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsokság, az Újfehértói Önkormányzati Tűzoltóság ész az Újfehértói Önkéntes Tűzoltó Egyesület egységei avatkoztak be. A mentők a tulajdonost a helyi orvosi ügyeletre beszállították, megvizsgálták, sérülést nem szenvedett.

Ismét avartüzekhez és fakidőléshez kellett vonulniuk a tűzoltóknak.

Egy szabolcsveresmarti zártkertben cserjés, gyümölcsfák, bozótos és fanyesedék égett. Sényő teleülésen Rákóczi utcában lakatlan lakóház kertjében égett száraz fű, gaz. Nyíregyháza, Agár utcában az út mentén 50 méter hosszan gaz és avar égett. A tüzet a Kisvárdai és Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsokság tűzoltói kéziszerszámokkal eloltották.

Kótaj, Hunyadi utcában egy nagyméretű fa ága telefonvezetékre hasadt, kiérkezés után a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével az ágat eltávolították, így a vezeték nem sérült.

 

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés