Tűzoltók az óvodában

Tűzoltók az óvodában
A nyírtéti Tündérkert Óvodában is rendeztek a közelmúltban gyermeknapot. A rendezvényen a szülők együtt játszottak a gyermekeikkel. A közös szabály-, verseny-, futó-fogó-, ügyességi játékokban még a szülők is gyermekké váltak egy-egy pillanatra.

A gyermeknap résztvevőinek örömét fokozta, hogy a Nyíregyháza Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság kiküldött egy tűzoltókocsit 4 tűzoltóval. Kurucz Zsolt, Szűrös Csaba, Silimon Mihály és Jaroscsák Dániel örömmel mutatták meg a tűzoltás eszközeit, módját. Az óvodás és kisiskolás gyermekek beültek a kocsiba, kezükre húzták a kesztyűt, fejükre sapkát, kérdésekkel halmozták el a tűzoltókat.

A nagyobbak vízzel spriccoltak, létrán a tetőre másztak. Egy kislány lóherevirágból csokrot kötött a tűzoltóknak, a másik közölte, „holnap lerajzollak benneteket”, amit meg is tett. Gazdag élménnyel tértek haza a kicsik, nagyobbak egyaránt.

A lapon keresztül is tisztelettel köszönöm Istenes Sándor ezredesnek, a megyei tűzoltóság vezetőjének és a négy tűzoltónak, hogy gyermekeink megismerkedhettek a tűzoltás módszerével, s a tűzoltó felszerelésekkel – tájékoztatta szerkesztőségünket Illés Sándorné óvodavezető.

– M. Magyar László –
hirdetés