Tűzön felejtett olaj gyulladt ki Nyírparasznyán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Tűzön felejtett olaj gyulladt ki Nyírparasznyán – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. április 4-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Tűzhelyen felejtett olaj égett kedden délelőtt egy nyírparasznyai lakóház konyhájában, a Rákóczi Ferenc utcában. A tüzet az ott lakóknak sikerült eloltaniuk. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a tűzhely fölött lévő páraelszívóból az izzó, parázsló részeket eltávolították, majd a lakást átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy fali gázkonvektor egy lakóház fürdőszobájában kedden délután Újfehértón, a Böszörményi úton. A város önkormányzati tűzoltói a gázcsapot elzárták és értesítették a szolgáltatót. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Több szabadtéri tűzeset is adott feladatot a tűzoltóknak kedden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ötszáz négyzetméteren gyulladt meg a száraz fű kedden délelőtt Tuzséron, a Márta úton, a vasúti töltés mentén. A záhonyi hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Egy hektár területen adott munkát a baktalórántházi hivatásos tűzoltóknak a város külterületén lángra kapott erdő aljnövényzetének az oltása. Kisebb területeken még Kisvárda külterületén, Nyíregyháza mellett Jánosbokorban, valamint Tyukodon és Nyírkarász, valamint Gyulaháza között kellett szabadtéri tüzek oltásánál a tűzoltóknak beavatkozniuk. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés