Tuzséron és Baktán nosztalgiázhatnak is egyet

By Bodnár Tibor
Akt.:
NB III
NB III
Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: Korábbi játékosok és edzők érkeznek vendégségbe egykori csapatukhoz a hétvégi játéknapon.

Miután egyre kiélezettebb a versenyfutás a két hete minden fontosabb mutató alapján holtversenyben lévő éllovasok között, ezért az újabb játéknap előtt is az a kérdés, hogy a Várda SE vagy a Nyírbátor kerül-e lépéselőnybe legfőbb riválisával szemben. Az a bizonyos helyzeti előny immár tyúklépésben mérendő, hiszen nem kell ahhoz pontokat veszíteni, hogy valamelyik fél némileg lemaradjon, elég mondjuk eggyel kevesebb gólt szerezni.

Ezúttal egyidőben, szombaton délután és idegenben játszik a két bajnokesélyes. Hogy kinek lesz nehezebb dolga, azt nehéz eldönteni: a tavaszi eredmények alapján a Nyírbátorra nehezebb mérkőzés vár a Debrecenben, mint a Kisvárdára Tuzséron, de a Tisza-partiak legutóbbi hazai meccsükön éppen a Kemecse 4–2-es legyőzésével igazolták, hogy nem lehet teljesen leírni őket. Arról nem beszélve, hogy a tuzséri egyfajta szomszédvári rangadó is lesz, főleg a vendégoldalon tűnnek majd fel olyan játékosok, akik nemrégiben, így a negyeddöntős Magyar Kupa-menetelést és két bajnoki címet eredményező NB III-as valamint az egyszeri bentmaradással, Fradi elleni meccsekkel tarkított NB II-es időszakban még Tuzséron rúgták a labdát ˜– a jelenlegi várdai edző, Révész Attila irányításával.

Hasonló a helyzet a baktalórántházi találkozó előtt is, hiszen a vendég Tiszakanyárban szereplő futballisták közül többeknek és Koskovits György edzőnek is előre köszönnek majd a házigazdák. A tavalyi bajnokságban rendre az idegenben játszó csapat nyert ebben a párosításban, ősszel majdnem folytatódtak a hagyomáőnyok, de a kanyáriak 0–2-ről is fordítani tudtak. Két bajnoki vereséggel a háta mögött a Kemecse Tiszalökön próbál javítani, ami csak ránézésre igérkezik könnyű feladatnak, hiszen a lökiek ősszel idegenben is megtréfálták esélyesebb ellenfelüket. A hazaiak erre készülnek most is, és a többi kiesés elöl menekülő csapat, így a Cigándon fellépő Kótaj valamint a Nagyecseden szereplő Ibrány sem teheti meg, hogy olcsón adja a bőrét.

Két megyei érintettség nélküli meccset rendeznek szombaton: Létavértes–Sárospatak, Hajdúszoboszló–Hajdúböszörmény.

22. forduló (kezdés: 16): szakvezetői várakozások

Szombat

Tuzsér (15.)–Várda SE (1.)

Lakatos Tibor, tuzséri szakosztályvezető: – Sajnos, Kótajban alulmúltuk önmagunkat, az ott elvesztett pontok még nagyon hiányozhatnak majd. Annál is inkább, mivel ezen a hétvégén újabbakat szerezni nem lesz könnyű. A bajnoki cím legfőbb várományosa látogat hozzánk, ahol Révész Attila barátom és az alapcsapatának hét tagja is részese volt már a tuzséri futball sikereinek. De ezek a fiúk szombaton aligha lesznek erre tekintettel, csak foggal-körömmel küzdve tudunk majd méltó ellenfelei lenni a Várdának, viszont az legutóbbi hazai mérkőzésünket figyelembe véve azért ők is izguljanak egy kicsit.

Révész Attila, kisvárdai edző: – Hosszú idő után először térek vissza korábbi közös sikereink színhelyére, de az élet már csak ilyen, olykor ellenfélként is meg kell fordulni ott, ahova szép emlékek kötik az embert. A két együttes különböző célokért küzd, a tuzsériak hazai pályán minden csapatnak képesek megnehezíteni a dolgát, éppen ezért nagyon nehéz összecsapásra számítok, de szeretnénk továbbra is sikeresek maradni.

Tiszalök (13.)–Kemecse (8.)

Kovács János, tiszalöki megbízott edző: – Olyan összecsapás elé nézünk, amelyik háromesélyes. Nem lesz könnyű dolgunk, de reméljük, a múlt heti bajnokin és a szerdai kupameccsen nyújtott játékból maradt szombatra is. Kemecsének jó csapata van, de ők is hullámzó teljesítményt mutatnak, reméljük, szonbaton ennek a hullámnak a völgyében találják magukat. Szeretnénk itthon is megmutatni szurkolóinknak, hogy érdemes kilátogatni a mérkőzéseinkre.

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Mióta az új edzője van a Tiszalöknek, nehéz meghatározni, hogy mire is képes valójában a csapat. Egy biztos, megyei rangadó elé nézünk, ráadásul mostani ellenfelünkkel mindig jó mérkőzést játszunk. Úgy gondolom, ez most sem lesz másként. Nem a legjobb a hangulat most nálunk, ezért csak annyit kértem a fiúktól: úgy focizzanak, hogy ezen változtatni tudjunk. Ezért remélem, mindent meg is tesznek, és akkor az eredmény sem marad el.

Baktalórántháza (7.)–Tiszakanyár (5.)

Tóth János, baktalórántházi edző: – Ellenfelünket nagy küzdőcsapatnak tartom, ősszel ellenünk is bizonyították ezt, hiszen kettő nullás vezetésünk után énekelték ki a sajtot a szánkból. Most ezt szeretnénk elkerülni, és mivel úgy tűnik, megtaláltuk téli és tavasz eleji önmagunkat, ezért azt várom, hogy visszavágunk a legutóbbi vereségért. Még úgy is, hogy Balogh Zsolt kiállítás, Rakóczi Zsolt pedig öt sárga lap miatt nem játszhat.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Eddigi tavaszi eredményeink azt mutatják, hogy sajnos nem sikerül az őszi remeklésünket folytatni. Ennek okai egyre inkább kirajzolódnak előttünk, viszont a megoldása nem egyszerű feladat. Baktára mindig jó szívvel megyünk, hiszen a korábbi években több játékosunk is megfordult ott, illetve én is töltöttem ott pályafutásomból egy szép időszakot, és olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy még Kozma „Mózessel¨ is játszhattam egy csapatban, de még a jelenlegi labdarúgók közül is néhánnyal. A két csapat jól ismeri egymást, ahogy a hazaiak meg fognak mindent tenni a győzelemért, úgy mi is.

Cigánd (3.)–Kótaj (14.)

Falatovics László, kótaji edző: – Az osztályhoz viszonyítva profi közegben működő Cigánd otthonába látogatunk, és a borsodi csapat hazai környezetben szinte nem is tud veszíteni. Természetesen mi így is mindent megteszünk azért, hogy megfelelő eredményt érjünk el.

Debreceni EAC (10.)–Nyírbátor (1.)

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – A Létavértes után újabb fiatal, jó kezekben lévő, és a tavasszal meggyőző teljesítményt nyújtó hajdúsági csapattal találkozunk. A múlt hétvégén nagyon magas színvonalú mérkőzést játszottunk, és ha helyzeteinket kihasználjuk, akkor nyugodtabb végjátékot éltünk volna át. A DEAC ellen ezért a játék ezen részének a javulását várom, amit nagyobb odafigyeléssel és kapu előtti határozottsággal képesek vagyunk megoldani. Ezzel együtt természetesen nagyon bízom a csapatomban, és a küzdelmesnek ígérkező mérkőzésen ismételten a győzelem igényével fogunk pályára lépni.

Vasárnap

Nagyecsed (9.)–Ibrány (12.)

Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Kovács mester szépen összeszedte a csapatát, hiszen a tavaszi hat bajnokin mindössez két akciógólt kaptak az ibrányiak, és ez igencsak figyelemfelkető minden riválisuk számára. Bízom benne, hogy szurkolóink előtt ezt a számot meg tudjuk duplázni, és két találat talán elég lehet a győzelemhez is. Persze, a legfontosabb az, hogy bármilyen módon is, de otthonunkban győzelemmel jöhessünk le a pályáról.

Kovács János, ibrányi edző: – Nem téveszt meg bennünket a Nagyecsed tavaszi eredménysora, a bajnoki címvédő legutóbb éppen Kisvárdán igazolta, hogy van tartása, és bármelyik ellenfelének képes megkeseríteni az életét. A mi helyzetünk olyan, hogy minden egyes pontra szükségünk van, így az eltiltott Tóth Norbert és Alex Ignat nélkül is a jó eredmény elérésének reményében lépünk pályára.További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés