Tűzszerészek hatástalanították az alsónadrágba szorult gránátot

Tűzszerészek hatástalanították az alsónadrágba szorult gránátot
© Fotó: tsn.ua
Ukrajna – Az alsónadrágjába dugta a rendőrök elől egy leszerelt ukrán katona a repeszgránátot, majd nekik könyörgött azért, hogy szabadítsák meg a kibiztosított szerkezettől.

A kelet-ukrajnai frontról frissen hazatért férfihez a járókelők hívták ki a járőrt, miután a részeg obsitos egy F-1-es támadó kézigránáttal hadonászott Kremencsuk központjában. A kiérkező rendőrök láttán a megszeppent veterán az alsónadrágjába dugta a veszélyes robbanóeszközt.

Akkor ijedt meg viszont igazán, amikor észrevette, hogy a biztosítószeg karikája az ujjába akadt, és azt ki is rántotta a nagy kapkodásban. Attól kezdve pedig már csak a gatya és az alteste közé szorult kioldó fogantyú stabil állapota tartotta életben őt és a környezetében tartózkodókat is.

Rémületében saját maga kezdett könyörögni a rendőröknek, hogy azonnal hívják a tűzszerészeket, akik hamarosan meg is érkeztek, és precíziós munkával kiemelték a kényes helyről az élesített kézigránátot. A minden ízében remegő volt katonát ezután előállították. Az életmentő alsónadrág állapotáról nem számolt be az ukrán TSZN híradóműsora.

– Palkó István –

Címkék: ,hirdetés