Ötven felett is van még igazi foci

Ötven felett is van még igazi foci
Öt csapat gyürkőzött egymásnak az Encs Városi Sportközpont utolsó 2005/2006-os teremlabdarúgó tornáján.

Az Encs Városi Sportközpont egyetlen teremtornája sem maradt el érdektelenség híján ezen a télen sem.

A sport fiatalít

Öt csapat nevezett a téli holtszezon utolsó teremtornájára, amelyet hivatalosan 50 éven felülieknek szerveztek, de annyi könnyítést adtak a szervezők, hogy az 1958-ban születetteket is be lehetett nevezni, azaz mégy a negyvennyolc évesek is parkettre léphettek. A többség azonban már bizony megérte a fél évszázadot, és a játékukat látva kiderült, a sport fiatalít.

A futógyorsaság talán kophatott, a játék szeretete, a küzdőszellem, a gólöröm, a kihagyott helyzetek feletti bosszankodás, az egymás zrikálása változatlan maradt. A csaták egyetlen esetben sem voltak vérre menők, a lényeg az volt, mindenki focizzon egy jót. És hogy ötven elett is van foci, az a Pazar megmozdulásokból, szép kapásgólokból, apró trükközésekből látszott igazán.

Gesztelyi henger

Az első helyet a tornán a Gesztely szerezte meg kétséget sem hagyva afelől, melyik csapat a legjobb ezen a napon. Négy meccsből négyet nyertek, összesen négy gólt kaptak, tizenkilencet rúgtak. A házigazdák futottak be a második helyre, hiszen csak a tornagyőztestől szenvedtek vereséget és döntetlenből is csak egyet tudhattak a magukénak. A torna utolsó mérkőzése volt a bronzmeccs, ezen a nap elején mérsékelten (két vereséggel) kezdő halmajiak parádés játékot elővezetve mosták le a pályáról az elfáradt alsóvadásziakat.

Eredmények

Gesztely – Alsóvadász 5-1, Encs – Sajóvámos 4-3, Halmaj – Gesztely 0-6, Alsóvadász – Encs 1-5, Sajóvámos – Halmaj 2-1, Gesztely – Encs 5-2, Alsóvadász – Sajóvámos 2-2 (büntetőkkel: 5-4), Encs – Halmaj 3-3 (büntetőkkel: 6-7), Sajóvámos – Gesztely 1-3, Halmaj – Alsóvadász 8-2

Végeredmény

1. Gesztely  4        -        -        19-4   12

2. Encs        2        1        1        14-12 7

3. Halmaj     1        1        2        12-13 5

4. Sajóvámos        1        1        2        8-10   4

5. Alsóvadász       -        1        3        6-20   2
hirdetés