U17-es labdarúgó Eb – Vereség öngóllal a törököktől a negyeddöntőben

Akt.:
U17-es labdarúgó Eb – Vereség öngóllal a törököktől a negyeddöntőben
Budapest/Nagygorica – A magyar válogatott öngóllal 1-0-ra kikapott a török csapattól pénteken a Horvátországban zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

Még nem biztos, hogy Szélesi Zoltán szövetségi edző csatapa számára véget ért a torna, ugyanis a nyolc negyeddöntős válogatott közül a két legjobb vesztes a világbajnoki szereplést érő ötödik helyezésért még játszik egymással. Amennyiben az angol vagy a német csapat szombaton az elődöntőbe jut, a magyarok pályára léphetnek a keddi helyosztón.

“A csapat az egész Eb-n, így a törökök ellen is bizonyította, hogy felveszi a versenyt a legjobb európai válogatottakkal” – nyilatkozta Szélesi Zoltán a találkozót követően. A szakvezető a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának elmondta: a negyeddöntőben “kis dolgok” döntöttek. Majd hozzátette: nem szeretnének a vereségen “rágódni”, annál fontosabb számukra”a regeneráció, a csapat fizikai és mentális felkészítése, mert úgy készülnek: játszhatnak az ötödik helyért.

Az európai szövetség, az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztesei közül melyik kettő mérkőzhet egymással a torna ötödik helyéért. A két csapat kijelöléséről az Eb-csoportmeccsek eredményei (helyezés, gólkülönbség, több lőtt gól), a negyeddöntő eredménye (pontszerzés, gólkülönbség, lőtt gól), a sárga és piros lapok száma, az UEFA-koefficiens és végső esetben sorsolás dönt.

Negyeddöntő:

Spanyolország-Franciaország 3-1 (2-1)

szombaton játsszák:

Anglia-Írország 12.00
Németország-Hollandia 17.45

korábban:

Törökország-Magyarország 1-0 (1-0)

gólszerző: Csonka (20., öngól)

A találkozó elején nagy fölényben futballozott a magyar válogatott, azonban ez helyzetekben nem mutatkozott meg, inkább csak a mezőnyben birtokolta többet a labdát Szélesi Zoltán együttese.

A törökök sokáig teljesen veszélytelenek voltak a kapura, azonban a félidő közepén a menteni igyekvő Csonka András öngóljával megszerezték a vezetést. A magyarok ezt követően idegesen, sok szabálytalansággal futballoztak, jól jött a csapatnak a szünet.

A fordulást követően állandósult a magyarok fölénye, de továbbra sem tudtak komoly veszélyt kialakítani a török kapu előtt. Bő tíz perccel a vége előtt Szélesi Zoltán egy büntetőgyanús esetet kért számon a játékvezetőn, aki viszont a lelátóra száműzte a szakembert. Az eredmény a hajrában sem változott, így a törökök készülhetnek az elődöntőre.

– MTI –
hirdetés