Bem József Általános Iskola

2020.05.20. 09:46

Két tárgyból is remekeltek

Sok bemes diák virtuális ballagási tarisznyájában már a nyelvvizsga is benne lesz.

A koronavírus miatt megváltozott helyzet ellenére sem tétlenkedtek a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola diákjai: digitális oktatásban folytatták a

munkájukat, így május közepére nagyon sok szép eredménnyel büszkélkedhetnek.

– Az angolban tehetséges tanulók a Titok elnevezésű, országos, három fordulóból álló angolversenyen több száz tanuló közül a legjobb helyezéseket hozták el, Jónás László és Gubacsi Kata például a második helyen végzett. A Zelk megyei angolversenyen Grexa Emese végzős diákunk első helyezést ért el.

Nyelvvizsga a tarisznyában

– A gyerekek nem csupán a különböző angol nyelvű versenyekre, hanem a középfokú nyelvvizsgákra is felkészültek, így sokak virtuális ballagási tarisznyájában már a nyelvvizsga is benne lesz! – büszkélkedett dr. Baloghné Mester Éva intézményvezető.

Lemondták a szervezők

Ebben a tanévben furcsára sikeredett a Kazinczy Szép magyar beszéd országos verseny a kialakult vírushelyzet miatt. A területi döntőbe két végzős bemes tanuló is bejutott: Makkai Nóra és Szabó Gréta, ám az országos megmérettetés elmaradt, a vírushelyzet miatt lemondták a szervezők.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában