U18-as jégkorong-vb – Cél a bennmaradás, álom a dobogó

Székesfehérvár, 2012. április 10., kedd (MTI) – A magyar ifjúsági (U18) jégkorong-válogatott reális célja, hogy bennmaradjon a divízió I/B-csoportban, az pedig álom, hogy dobogón végezzen az osztály szerdán rajtoló székesfehérvári világbajnokságán.

Eric Thurston szövetségi edző az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón jelezte: a keret tagjai már a szezon elején megkapták azokat a feladatokat, amikben fejlődniük kellett, és az elmúlt hetek tapasztalatai alapján látja a javulást mind egyéni, mind csapat szinten.
“Úgy érzem, jó formában vagyunk, mindenki szeretne bizonyítani. Nehéz volt kihirdetni a vb-csapatot. Végül is az döntött, ki milyen sorban tudott megfelelő teljesítményt nyújtani. A támadósorok és védőpárok kialakultak. Azt szeretném, akik egyszerre a pályán vannak, öten együtt dolgozzanak, ne külön-külön” – mondta a kanadai szakember.
Kiemelte: a realitás talaján maradva a bennmaradás a fő cél, ugyanakkor álomszerű lenne a dobogón végezi, ehhez ötször 60 percen át kellene szinte tökéletes teljesítményt nyújtani.
“A támadósoraink jók, a védők is képesek megbízhatóan játszani. Lényeges, hogy milyen lesz a kapusteljesítményünk. És nem titok: lehet, hogy szerencsére is szükségünk lesz. Az ellenfelek közül mind jó, de pontosan még nem lehet tudni, melyik emelkedik ki, és melyik az, amelyik kicsit gyengébb” – fogalmazott Thurston.
A magyarok sorrendben az osztrák, az ukrán, a fehérorosz, a kazah és a lengyel csapattal találkoznak, mindig 19:30 órakor az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A magyar meccsek kivételével ingyenes a belépés. A hazai válogatott fellépéseire az állóhelyi jegyek 500, az ülőhelyre szólók pedig 1000 forintba kerülnek. A 18 év alattiak diákigazolvánnyal ingyen nézhetik meg a találkozókat.
A meccseket a magyar szövetség honlapján (www.icehockey.hu) élőben lehet nyomon követni.

A magyar ifjúsági válogatott vb-kerete:
kapusok:
Ágoston Olivér (Espoo Blues), Vay Ádám (HK Trnava)
hátvédek:
Arany Máté, Pados László, Reiter Attila, Szaller Márk (Sapa Fehérvár AV19), Kiss András (EHC Freiburg), Korbuly Gergő (Alingsas), Léránt René (Dab.Docler)
csatárok:
Bata Dániel, Majoross Kristóf (MAC), Dósa Krisztián, Hamvai Szilárd, Kocsis Ferenc, Vincze Péter (Sapa Fehérvár AV19), Fliszár Zalán, Gágyor Péter (Vasas), Hári Norbert, Könczei Áron (Flemingsberg), Nagy Krisztián (KalPa), Ritó László (Miskolci Jegesmedvék), Sebők Balázs (Karpat Oulu).

A vb programja:
szerda:
12:30 ó: Lengyelország-Fehéroroszország
16:00 ó: Ukrajna-Kazahsztán
19:30 ó: Ausztria-Magyarország
csütörtök:
12:30 ó: Kazahsztán-Lengyelország
16:00 ó: Fehéroroszország-Ausztria
19:30 ó: Magyarország-Ukrajna
szombat:
12:30 ó: Kazahsztán-Ausztria
16:00 ó: Ukrajna-Lengyelország
19:30 ó: Fehéroroszország-Magyarország
vasárnap:
12:30 ó: Lengyelország-Ausztria
16:00 ó: Fehéroroszország-Ukrajna
19:30 ó: Magyarország-Kazahsztán
kedd:
12:30 ó: Ausztria-Ukrajna
16:00 ó: Kazahsztán-Fehéroroszország
19:30 ó: Magyarország-Lengyelország

-MTI-
hirdetés