Sport

2011.06.04. 17:10

Túraautó-vb - Michelisz az ötödik helyről rajtolhat

<p>Az ötödik rajtkockát szerezte meg Michelisz Norbert (BMW) szombaton, a túraautó-világbajnokság mogyoródi futamainak időmérő edzésén.</p>

A 26 éves magyar pilóta legjobb körideje 1:56.923 perc volt, így közel négy tizeddel maradt el a pole pozíciót megszerzett svájci Alain Menutől (Chevrolet).

"Inkább csalódott vagyok, mint elégedett, arra készültünk, hogy az első két sor valamelyikéből tudunk majd rajtolni. – mondta Michelisz. - Biztos vagyok azonban abban, hogy a versenyen, különösen annak második felében a BMW lesz a legjobb autó a pályán, és tudok még javítani ezen az ötödik helyen."

Michelisz a hatodik pozícióból vághat neki a viadalnak

 

 Az időmérő edzést két szakaszban bonyolították le, a második etapba bejutott első 10 helyezett a vasárnapi második futamon fordított sorrendben rajtolhat majd. Mindez azt jelenti, hogy az időmérő első szakaszában is ötödik Michelisz a második versenyen a hatodik pozícióból vághat neki a 12 körös viadalnak.

Meglepetésre a vb-pontversenyt jelenleg vezető brit Robert Huff (Chevrolet) csak a 12. rajtkockát szerezte meg.

Időmérő edzés, az élcsoport:

1. Alain Menu (svájci, Chevrolet) 1:56.546 perc

2. Yvan Müller (francia, Chevrolet) 1:56.657

3. Javier Villa García (spanyol, BMW) 1:56.710

...5. Michelisz Norbert (BMW) 1:56.923

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!