szon-sportoldal

2013.04.02. 12:26

Feladta a harcot, inkább félreállt

Ibrány - Az Ibrány nem játszott a hétvégén, Kovács János mégis lemondott, az utódja házon belülről kerülhet ki.

Ibrány - Az Ibrány nem játszott a hétvégén, Kovács János mégis lemondott, az utódja házon belülről kerülhet ki.

Egyedül az Ibrány létavértesi mérkőzése maradt el a hétvégén az NB III. Tisza-csoportjában, és mégis a szabolcsi csapatnál indult rendkívüli bejelentéssel a hét: Kovács János edző lemondott. Váratlanul, hiszen a húsvéti hétvégén nem lépett pályára a csapata, és a felkészülési időszak eredményei, a nyírbátori műfüves tornán aratott végső győzelem arra utalt, hogy nem végzett rossz munkát a harmadosztályú klubnál a rutinos tréner. Ugyanakkor a tavaszi szezonban két 1–0-s vereség (a DEAC vendégeként és otthon a Hajdúszoboszló ellen) a mérleg, és az őszi zárás sem volt éppen fényes: öt egymást követő fiaskóval tért pihenőre a csapat, amely a 12. helyre zuhant vissza a tabellán.

– Úgy döntöttem, hogy feladom a harcot – jelentette be Kovács János, aki 2011 szeptemberétől látta el az edzői teendőket a csapatnál. – A kialakult helyzetben a vezetőség által meghatározott célt, vagyis a hatodik helyezés elérését nem tudom garantálni, és ezt jeleztem a vezetés felé. Jobb ha most átadom a helyem valaki másnak, aki esetleg fel tudja rázni a társaságot, és akivel az elmaradt két mérkőzéssel együtt megszerzi a csapat azt a pontmennyiséget, amely elegendő lehet az üdvösséghez.

Az ibrányiak legközelebb a Tiszakanyárt fogadják, ezek után az a kérdés, kinek az irányításával.

– Először is hálával tartozunk Kovács Jánosnak az elmúlt másfél évben végzett alapos szakmai munkáért, és azért, hogy csapatunk megítélése az utóbbi időben nagyot javult – mondta Móré Zoltán, az ibrányiak egyesületi elnöke. – Az utóbbi időben nem jöttek az eredmények, ezért döntött úgy a mester, ahogy, és ezt, ha nehezen is, de az egyesület vezetősége tudomásul vette. Az utódlást mindenképpen házon belül oldjuk meg, két olyan jelölt jöhet szóba, akinek a megfelelő végzettsége is megvan a munkavégzéshez. Az egyeztetések után jelentjük be az új edző személyét, addig is megszívleljük azokat a javaslatokat, amelyeket Kovács János is megosztott velünk, és az edzésmunka sem szenvedhet csorbát.

A célként kitűzött hatodik pozíciótól hat helyezésnyi és tíz pontnyi távolságra került az Ibrány. Tarthatónak tartják még a tervet?

– A csapat azon lesz, hogy annyi pontot szerezzen meg, amennyit csak lehet, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő – így Móré Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!