Úgy, mint a jégen

Úgy, mint a jégen
© Fotó: AFP
Sportos az idei esztendő, sorra jönnek a világversenyek, a csúcspontot majd a riói olimpia jelenti. Nyáron két nagy durranás lesz, az egyik már a kertek alatt van, hiszen egy hónap sem kell a foci Eb rajtjáig. Mán László jegyzete.

Az egy hónap után pár hét szünetet követően kezdődik a riói olimpia. Pár évtized után ismét van kikért szorítanunk a focisták kontinentális seregszemléjén. Ráhangolásként itt volt a hoki-vébé, most az úszók londoni vetélkedése.

De térjünk még vissza a jégre. Évtizedek után nyertünk a sportág elitjében, gólt lőttünk az amerikaiaknak és még sorolhatnánk. A szurkolóinktól pedig áradozik a sportvilág. Tegyük hozzá, hogy méltán. A sportolók példát mutattak küzdeni tudásból, akarásból. Igazi sportemberként az utolsó pillanatig küzdöttek a sokkal esélyesebbek ellen is. Ezt várjuk minden magyar sportolótól.

A hokisok adjanak példát mindenkinek, legközelebb a focistáknak is, akik sokak szerint a pakkosoktól nagyobb eséllyel vághatnak majd neki a küzdelmeknek. Amennyiben úgy teszik oda majd magukat a gyepen, mint honfitársaik a jégen, akkor lesz miért gratulálnunk.

Mán László

 

Címkék: ,hirdetés