Magyarország

2013.01.26. 10:35

Négyszázmilliós óvodai és bölcsődei férőhelybővítés kezdődik Rákosmentén

Budapest, 2013. január 26., szombat (MTI) - Több mint négyszázmillió forint értékben fejleszt egy óvodát és egy bölcsődét a főváros XVII. kerülete.

Budapest, 2013. január 26., szombat (MTI) - Több mint négyszázmillió forint értékben fejleszt egy óvodát és egy bölcsődét a főváros XVII. kerülete.Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Gólyafészek Bölcsőde bővítésére 152 millió forint uniós támogatást nyertek el, amelyhez 40 millió forint önrészt biztosítanak. Két új csoportot alakítanak ki, és korszerűsítik az energetikai rendszereket. A 72 férőhelyes kapacitás 100 fölé nő, és új eszközöket, játékokat is beszereznek. Emellett meghosszabbítják az intézmény nyitva tartását.

A Hétszínvirág Óvoda Újmajori utcai tagóvodájának bővítése 200 millió forint uniós támogatásban részesült, amelyhez az önkormányzat 15 millió forint saját forrást tesz hozzá. Itt emeletépítéssel további három csoportszobát alakítanak ki, amellyel 66 új férőhely jön létre. Egy egészségmegőrző célú sószobával is bővül az óvoda.

A kerület tájékoztatása szerint a két beruházásnak köszönhetően 20 új munkahely jön létre. A közlemény idézi Riz Levente (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki szerint az önkormányzat 2007 óta csaknem 6 milliárd forintot nyert el hazai és uniós pályázatokon, ezzel az ország legsikeresebb települései közé tartozik - tette hozzá.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!