Úgy tűnik, imádja hazánkat a Forma-1

Fernando Alonso a Német Nagydíjon
Fernando Alonso a Német Nagydíjon - © Fotó: AFP
Budapest – Még véget sem ért a drámai Német Nagydíj, a Forma–1 főszereplői Hockenheimben őrült módjára kezdtek pakolni, hogy útnak indulhassanak a következő forduló helyszínére: Mogyoródra.

Munkájukat özönvízszerű eső hátráltatta, de az a néhány órányi veszteség lazán ledolgozható. Erről Tobias Genrich, a Mercedes motorhome-jának üzemeltetésért felelős vezetője beszélt a helyszínen a Kelet-Magyarországnak: – Nem lesz gond, megoldjuk! – mondta a szakember a viadal után, mely Lewis Hamilton győzelmével zárult.

– Az eső nem jött jókor, de picit átszerveztük a munkát – emelte ki Tobias Genrich, akitől megtudtuk: a háttéremberek éppen annyira várják az Forma–1 harmincharmadik magyarországi látogatását, mint a főszereplők. Noha a száguldó cirkusz számára a hungaroringi derbi az eddigi legdurvább menet végét jelenti, hiszen hat hét alatt ez lesz az ötödik futamuk, a nyári szünet előtti utolsó felvonásért töretlenül lelkesednek a pilóták is.

Hihetetlenül lelkesek

– Magyarország? Imádom! Fantasztikus az a verseny, a pálya is jó, a hangulat pedig egyenesen kifogástalan. Ebben nagyon fontos szerepe van a helyi rajongóknak, akik hihetetlenül lelkesek. Már a repülőtéren várnak bennünket, ott vannak a hotelnál is minden reggel és este, ráadásul a pályára is hamarabb kiérnek, mint más helyszíneken! Már nagyon várom, hogy ott legyünk – mondta a Kelet-Magyarországnak Fernando Alonso, a küszködő McLaren-Renault kétszeres világbajnoka, aki 2003-ban diadalmaskodott nálunk.

Spanyol honfitársa, Carlos Sainz szintén a hangulatot emelte ki:

– Most őszinte leszek: a Magyar Nagydíj számomra az egyik igazi jó példa! A barátaimnak is mindig azt mondom, hogy a Hungaroringre jöjjenek el, ha igazi jó hangulatot szeretnének – mondta lapunknak a Renault pilótája.

– Mészáros Sándor –

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés