Ugye a papa volt a legjobb?

Kovács István a Miskolci Nemzeti Színházzal járt a VIDOR Fesztiválon
Kovács István a Miskolci Nemzeti Színházzal járt a VIDOR Fesztiválon - © Fotó: ÉKN-archív
Nyíregyháza – Amikor a meghajlásra került sor, a művész kisfia torkaszakadtából kiabált a nézőtérről.

NYÍREGYHÁZA Az újságírónak is lehet néha szerencséje! A Kovács István színművésszel folytatott, számomra emlékezetes beszélgetés után egy évvel ismét találkoztam a művésszel a Móricz Zsigmond Színházban, mégpedig a VIDOR Fesztivál egyik előadásán. A jegyem a bájos felesége, Sajgál Erika és fia, Domokos mellé szólt.

Bemutatkoztam. Tisztáztuk, hogy a művésznő egy évvel korábban a Játszd újra, Sam című darabban lépett fel ugyanitt. Felemlegettük a férj főzési tudományát, kiderült, hogy a lecsó mellett a halászléfőzés is magas fokon megy neki. Na persze mindehhez jó alkalom és társaság is kell.

A kisfiúnak is sikere volt

Aztán a bűbájos kis Domokosra terelődött a szó. Talpraesett, mokány kis legény, meg kell hagyni. Megkezdődött az előadás, a papa úgy 20–25 percig nem volt a színen. Domokos nyugtalankodott: a végén még nem is játszik apuka?

Ám ami késik, nem múlik: jelenése volt. A gyerek megigézve nézte. Tisztában volt vele, hogy csak játékról van szó, és hogy egy néninek is kizárólag játékból udvarolgat. Ám a szerep szerint a papa egyszer csak sírni kezdett. Domokos megrökönyödve felállt a székéről, és hangosan, sajnálkozóan mondta:

– A papa sír… Megvigasztalták. A gyerek egy kicsit nyűgös volt a második felvonás alatt, aztán csakhamar legördült a függöny. Ahogy lenni szokott, sorban meghajoltak a művészek, ám amikor Kovács Istvánra került a sor, a fiúcska torkaszakadtából kiabált: – Bravó, papa! Bravó, papa! Az apukája mellett neki is szép sikere volt. Hazafelé indultunk. Miután összeismerkedtünk, Domokos kiáradó örömmel tőlem is megkérdezte: – Ugye a papa volt a legjobb? – Nem kétséges! Messze a papa volt a legjobb – bólogattam.

KM
hirdetés