Helyi közélet

2017.04.20. 14:34

Karriernap az egyetemen

Nyíregyháza - Az egész megyéből várják az érdeklődőket hétfőn a Nyíregyházi Egyetemen.

Nyíregyháza - Az egész megyéből várják az érdeklődőket hétfőn a Nyíregyházi Egyetemen.

A Nyíregyházi Egyetem ebben az évben tizenkettedik alkalommal segít végzős hallgatóinak a diplomaszerzés utáni álláskeresésben – mondta az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Halkóné dr. Rudolf Éva.

– A korábban Innovációs és állásbörzeként ismert rendezvény az idén a Karriernap nevet kapta, ami arra utal, hogy a szervezők nemcsak a végzősökre, hanem valamennyi egyetemi polgárra, a középiskolásokra és az álláskeresőkre is gondoltak – folytatta az oktatási intézmény igazgatási és humánpolitikai központjának vezetője, és hozzátette: az érdeklődőket április 24-én, hétfőn 10 és 15 óra között várják a Bessenyei-aulába.

– Kiemelt szerepet kap a honvédség és a katonai életpálya bemutatása, fél tízkor a debreceni helyőrségi zenekar koncertje nyitja meg a Karriernapot – említette Halkóné dr. Rudolf Éva, majd átadta a szót a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokának.

Több tucat kiállító

– A toborzó kollégák mellett itt lesz a helikopterszimulátor és a felderítők eszköztára, a lövészek bemutatóval készülnek, 11 órától pedig az ország első számú katonája, Benkő Tibor vezérezredes tart előadást – sorolta dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, aki arról is szólt, hogy azokat is várják, akik nem hivatásszerűen, hanem az önkéntes tartalékos rendszerben szeretnének tenni az ország védelméért.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a több tucat kiállító ajánlatain kívül túl karrier-tanácsadás, állásinterjúk, szakmai programok várják az érdeklődőket, déltől például kerekasztal-beszélgetést rendeznek a duális képzéssel kapcsolatos igényekről, tapasztalatokról.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában