Új csapásirányon hasítanának

Braun Brunó (25) és Pál Tamás (háttérben) éppen elkerülte egymást: a beálló a Kisvárdát erősíti a folytatásban, míg utóbbi más csapatot választott
Braun Brunó (25) és Pál Tamás (háttérben) éppen elkerülte egymást: a beálló a Kisvárdát erősíti a folytatásban, míg utóbbi más csapatot választott - © Fotó: Sipeki Péter
Kisvárda – Braun Brunó (is) Kisvárdán folytatja, ahol alaposan kicserélődött az NB II-es kézilabdacsapat.

Kézilabda. Nem kis fába vágta a fejszéjét a Kisvárda. Félre értés ne essék, az NB II-es férfi kézilabdacsapat berkein belül nem fakitermelésre adták a fejüket az illetékesek, sokkal inkább új csapásirányt választottak. A kidőlt „oszlopok” helyett frissen csatasorba állított szerzeményekkel próbálnak hasítani a következő idényben.
Magyarán megmondva, a tekintélyes létszámú távozó különítményt minőségi erősítéssel iparkodtak pótolni. A védelem megingathatatlan bástyája, Nagy Donát péládul abbahagyta, Pisák Tibor az „osztálytárs” Nyírbátorhoz szegődött, míg Pál Tamás és Szanyi Attila egyaránt az NB I B-ben újoncként induló Debreceni EAC kötelékébe lépett. Albecz Benczét immár a Fehérgyarmat tudhatja keretében, miközben a Gyebnár István, Kapdos János, Lipécz Ákos fémjelezte trió tanulmányi elfoglaltság miatt hagyta el az együttest.

Ugyanakkor a várdaiak a második vonalban érdekelt Nyíregyházi SN három játékosával „combosították” a bevethető haderőt. Közülük Braun Brunó egyáltalán nem szorul bemutatásra: a beálló az NB I-ben is szerepelt, tapasztalata aranyat érhet, legalábbis jelentős segítséget nyújthat. A balszélső Papp Péter kölcsönbe érkezik a megyeszékhelyi klubtól, eme lista balátlövő Vitális István csatlakozásával teljes. A kapus Tóth Máté az NB I B-től búcsúzott Tiszavasvári után folytatja a Türk Ferenc irányította gárdában, a balszélső Illés Tamást a DEAC – kettős játékengedéllyel – bocsájtotta rendelkezésre.

A meglehetősen kicserélődött kisvárdai csapat augusztus elsején indította a felkészülést, mi több, a Nyíregyházi SC ellen az első edzőmeccsen is túlesett. Az igazi fokmérő szeptember 6-án következik, amikor a Magyar Kupa nyitókörében az NB I-ból kizuhant Mezőkövesdet fogadja – ez már alapos bemelegítésként ígérkezik a bajnoki rajtra.

– KM-KT –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés