Új elnök az ópályiak baráti körénél

Új elnök az ópályiak baráti körénél
Ópályi – A helyi teleházban tartotta az Ópályiak Baráti Köre Egyesület az elnökválasztó közgyűlését. Mivel a korábbi elnök, Varga György (akinek az örökös tiszteletbeli elnök címet adományozták) lemondott, szükségszerű volt a tisztújítás. Utódja ellenszavazat nélkül a település előző polgármestere, Erdélyi Miklós lett, aki alapító elnöke volt az 1995-ben alakult egyesületnek.


Erdélyi Miklós székfoglaló beszédében az eddigi munka folytatását ígérte az alapszabályban megfogalmazottak szerint – a vezetőség és a közgyűlés döntéseihez alkalmazkodva. Huszonkét éve megfogalmazták, hogy a cél „Ópályi múltjának feltárása, jelenének, jövőjének alakítása az élet minden területén”. Ehhez tartották magukat eddig is, és a jövőben sem tesznek másként. Jó lehetőséget biztosít az együttműködésre a helyiek részéről az „Együtt egymásért” Ópályi helyi közösségeinek fejlesztése című pályázat, amely az önkéntesség elterjesztését szolgálja.

– Továbbra is a lakosság rendelkezésére áll az egyesület tulajdonában lévő teleház, kiadjuk az Ópályi Hírlapot, ellátjuk a kulturális feladatokat, az önkormányzattal kötött feladatellátási szerződés alapján működtetjük a könyvtárat, a falusi múzeumot és a galériát – közölte a régi-új elnök, Erdélyi Miklós.

KM
hirdetés