Helyi közélet

2010.08.27. 15:42

Önkormányzati választás 2010: Tovább gyűrűzik a hirdetési botrány

<p>Belicza László, a Fidelitas megyei elnöke az MSZP Bocskai úti székháza előtti közterületet választotta közlendője helyszínéül.</p>

Az Etikai Kódex árnyékában címet viselő sajtótájékoztató azért volt rendkívüli, mert kérdést nem lehetett feltenni a fiatal politikusnak. „Aljas rágalmazásba kezdtek a szocialisták Nyíregyházán. Fizetett hirdetés jelent meg a város lapjában, amelyben dr. Kovács Ferencet, a Fidesz polgármester-jelöltjét szerették volna lejáratni. Csabai Lászlóné polgármesterrel nem egyeztettek, hiszen erről ő nem is tudott. Polgármester-jelöltjükkel, Nagy Lászlóval senki nem számol, őt sem tájékoztatták erről. Ráadásul kijelentette, hogy nem ért egyet ezzel a módszerrel. Márpedig akkor lépjen ki az MSZP-ből, mondjon le a párttagságáról”.

Ezt követően Belicza László bevitte a kritizált párt irodájába az MSZP Etikai Kódexét, érzékeltetve, hogy az abban leírtak szerint kellene viselkedni.

Indulatok

Az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas az alábbiakban reagált a tiltakozó akcióra:

„A Fidelitas úgy gondolja, hogy a tavaszi „fülkeforradalom” után megteheti, hogy előzetes bejelentés és bemutatkozás nélkül udvariatlanul „betörhet” az MSZP és Societas városi irodájába. Ez jellemző a Fidesz és a Fidelitas jellemére és agresszív viselkedésére, amit a 2006-os választások óta folytat. Érdekes, hogy a Parlament honlapján található adatok kapcsán feltett kérdésekre ilyen felfokozott indulatokkal reagálnak. El sem tudjuk képzelni, hogy Nyíregyháza város vezetése helyében mit tettek volna, ha el kellett volna szenvedniük azt sok nemtelen és hamis állítást, amit folytattak ellenük különösen az elmúlt 4 évben.

Dr. Kovács Ferenc képviselő úr a kérdéseket megválaszolta, mely valószínűleg megfelel a valóságnak, ezért javasoljuk, a vitát tekintse mindkét fél lezártnak.”

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában