Új erőre kaphat a játszótér a botanikus kertben

Első ránézésre csalogató, de a másodikra... FotÓ: Sipeki Péter
Első ránézésre csalogató, de a másodikra... FotÓ: Sipeki Péter - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Egyetem szerint a hozzájuk tartozó botanikus kert az elkövetkező években megújulhat.

Egy olvasónk telefonon kereste fel szerkesztőségünket s elmondta, hogy kisgyermekével a Nyíregyházi Egyetemhez tartozó Tuzson János Botanikus Kertben járt a napokban. Azt mondták, nagyon szép és hangulatos a környezet, ám azt annál nagyobb sajnálattal vették tudomásul, hogy a botanikus kertben található játszótér mennyire elhanyagolt állapotban van. Olvasónk elsősorban arra volt kíváncsi, tervezi-e az egyetem a játszótér felújítását, mert szerinte az meglehetősen időszerű volna.

– Annyi mindenre költjük el az uniós pénzeket, erre is bizonyosan találhatnánk valamiféle forrást – fogalmazott olvasónk.

Uniós pályázatból újul meg

Megkerestük a botanikus kertet fenntartó és működtető Nyíregyházi Egyetemet, Béres Tamás, a felsőoktatási intézmény sajtósa pedig az alábbi tájékoztatást adta.
– A Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertje egész évben várja a látogatókat, különleges növénygyűjteményével, parkjával élményt nyújt minden ideérkező számára.

– A botanikus kert és annak infrastruktúrája átfogó megújítás alatt áll, a korszerűsítésre és egy modern létesítmény létrehozására az intézmény európai uniós ­pályázatot nyújtott be. A ­következő években a pályá­zati forrásokból szeretnénk teljesen felújítani, átalakítani, szebbé, és modernebbé tenni a kertet, illetve a környezetét.

KM-TG
hirdetés