Új gondozóház az időseknek a belvárosban

Akt.:
Az ünnepélyes kulcsátadás: balról Iványi Gábor
Az ünnepélyes kulcsátadás: balról Iványi Gábor - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Igyekeznek a gondozottaknak a lehető legtöbb jót megadni az új idősek otthonában.

Hófehér falak, patyolat tiszta terek, folyosók, kiszolgálóhelyiségek, hálótermek. Éppen ahogy egy gondoskodó intézményhez, s a benne élő tisztességben megőszült időskorúakhoz illik. Így jellemezhető az az új épületszárny, amit ünnepélyes keretek között adtak át szerdán a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nyíregyházi gyülekezeti épületének falain belül. Az Atyám háza elnevezésű 16 férőhelyes időskorúak gondozóházát Kisbán Mária építész tervezte, s az első lakók már be is költöztek új otthonukba. A felavató, felszentelő ünnepségen – ahol Fellinger Domonkos színművész szavalatában és Balatoni Péter zongoraművész játékában is gyönyörködhettek a jelenlévők – Jónás Miklós lelkész köszöntötte az egybegyűlteket. Az eseményt a testvéregyházak részéről Laborczi Géza evangélikus, Hecker Márton és Vadászi Dániel metodista lelkészek is megtisztelték a jelenlétükkel, áldást mondva a házra, s a benne élőkre.

Iványi Gábor a Magyarországi Evangéliumi Testvérközössége vezetője ünnepi beszédében elöljáróban a mózesi üzenetre utalva arra figyelmeztetett, hogy a szüleinkkel szembeni tisztelet nem egy lehetőség, hanem kötelezettség, amit isteni parancsra teljesítenünk kell. – Nem csupán a gyermekeinkért vagyunk kötelesek mindent megtenni, de idős szüleinkért is, áldás, hogy szolgálhatunk, s hogy az idősek ezt elfogadják – fogalmazott.

Iványi Gábor elárulta azt is, hogy a létesítményt bővíteni kívánják a jövőben, s az emeleti szinten, s a ház más részein1-2 ágyas apartmanokat is ki szeretnének alakítani. A rendezvény végén, s néhány zsoltár eléneklése után a testvérközösség vezetője ünnepélyesen átadta az épület kulcsait az intézmény vezetőinek, Jónás Miklós lelkésznek és feleségének.

KM-MJ
hirdetés