Új intercity járatot indít a MÁV – vasúti tudnivalók az ünnepi hétvégére

A vasúttársaság felkészült a húsvéti rohamra
A vasúttársaság felkészült a húsvéti rohamra
Nyíregyháza – Változik a vonatok közlekedési rendje a húsvéti hosszú hétvégén, érdemes időben jegyet venni.

Április 18-án a pénteki, 19-én a szombati, 20-án és 21-én az ünnepnapi, 22-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A tavaszi szünet április 18-tól 23-ig, a négynapos húsvéti hosszú hétvége pedig 19-től 22-ig tart, főként a szünidő kezdetekor és végén utaznak majd sokan.

Televonat is indul

Csúcsforgalom várható a pályaudvarokon, és akár félmillióan is útra kellhetnek a vonatokkal.

A tapasztalatok szerint a húsvét előtti napokban kifejezetten sokan választják az online vásárlás kényelmét, az átlagos vásárlási szám a másfélszeresére ugrik ilyenkor.

Az intercity vonatokon kívül a gyors-, sebes-, illetve személyvonatokat is választhatják az utasok. A Televonat a megszokottól eltérően nem vasárnap, hanem 22-én, hétfőn közlekedik Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre.

A Nyíregyházáról Debrecenen át a fővárosba tartó járat kizárólag speciális, úgynevezett Televonat-jeggyel vehető igénybe.

Hatszáz ülőhellyel

A Televonat a várható utasforgalomra való tekintettel 600 ülőhellyel indul Nyíregyházáról.

A Budapest–Debrecen–Záhony vonalon új intercityvonat is közlekedik Sóstó IC néven, pénteki és vasárnapi menetrend szerint.

Az IC a Nyugati pályaudvarról 20:23-kor indul, Debrecenbe 22:52-kor, Nyíregyházára 23:24-kor érkezik meg. Visszaútban Záhonyból 18:35-kor indul, Nyíregyházára 19:25-kor, Debrecenbe 20:01-kor, a Nyugatiba 22:37-kor fut be.

KM
hirdetés