Új kerékpárutat szeretne Tiszavid

Egyelőre csak álom, hogy mint máshol, Tiszavid és Tiszaszalka között is jó minőségű kerékpárút legyen
Egyelőre csak álom, hogy mint máshol, Tiszavid és Tiszaszalka között is jó minőségű kerékpárút legyen
Tiszavid, Tiszaszalka – Nagyon rossz állapotban van a Tiszavidet és Tiszaszalkát összekötő kerékpárút – keresték meg szerkesztőségünket problémájukkal olvasóink, akik még hozzátették: – Mivel használhatatlan a kerékpárút, kénytelenek vagyunk kimenni az úttestre, csakhogy akkor meg a rendőr büntet meg bennünket, mert tábla tiltja a közúton a kerékpárosok közlekedését.


A lakosság gondjával megkerestük Szűcs Bertalant, Tiszavid polgármesterét, aki a következőket mondta el lapunknak: – Ismerem jól a problémát, és az önkormányzat keresi is a megoldási lehetőséget. Sajnos, a település önerővel nem rendelkezik, csak pályázati forrásokra támaszkodhatunk. Adtunk már be több pályázatot is, de nem sikerült még támogatást nyerni a beruházásra – magyarázta Tiszavid első számú embere.

– Valóban nagyon elavult a kerékpárút, sem méretében, sem minőségében nem felel meg napjaink elvárásainak. Figyeljük tehát a pályázati lehetőségeket, ugyanakkor egyeztetek is a rendőrséggel erről a gondról. Keressük a közös megoldást a hatósággal, ugyanis azt szeretném, hogy a rendőrség megismerve a kerékpárút állapotát, értse meg a kerékpárral közlekedők gondját, s méltányosságból a járőrök ne büntessenek, hanem csak figyelmeztessenek – tette hozzá Szűcs Bertalan polgármester.

KM-MML
hirdetés