Nyíregyháza hírei

2013.12.13. 16:26

Jobbik-sajtótájékoztató: Javaslatok a a devizahitel-károsultak megmentésére

Nyíregyháza – A Jobbik számos megoldást lát a devizahitel-károsultak problémáinak orvoslására – mondta Balczó Zoltán, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke, Nyíregyháza 1. számú választókerületének képviselőjelöltje.

Nyíregyháza – A Jobbik számos megoldást lát a devizahitel-károsultak problémáinak orvoslására – mondta Balczó Zoltán, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke, Nyíregyháza 1. számú választókerületének képviselőjelöltje. – A kormány – a végtörlesztés lehetőségétől eltekintve – csak időhúzó látszatintézkedésekkel reagált a magyar családok százezreinek segélykiáltására. 118 ezer ingatlant fenyeget a kényszerértékesítés veszélye, 29 ezer végrehajtás már folyamatban van, 170 ezer a 90 napon túli késedelemmel rendelkező adósok száma. Mindez korántsem gazdaságélénkítő hatású, visszaveti a belső fogyasztást. A Jobbik továbbra is kiáll azon javaslatai mellett, hogy a devizában eladósodottak terheit a szerződéskötési árfolyamon kell „forintosítani”, az indokolatlanul kirótt banki terhekért fizessenek kártérítést a bankok az ügyfeleiknek, részleges végrehajtási moratóriumot kell elrendelni, illetékmentességet kell adni a végrehajtás megszüntetését kezdeményező károsultaknak – fogalmazott Balczó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!