Új légiós a kosaras kötelékben

illusztráció: Marso-NYKK
illusztráció: Marso-NYKK - © fotó: KM-archív
Nyíregyháza – A bosnyák magasbedobó, Haris Taric csatlakozik a nyíregyházi férficsapathoz.

A döntően nyíregyházi kötődésű magyar maghoz új szerzeményként már korábban csatlakozott a Zalaegerszegről visszatérő Lekli József, és immáron az első új légiósa is megvan a nyíregyházi élvonalbeli férficsapatnak. Oláh István, a Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője arról adott tájékoztatást, hogy a klub szerződést kötött a bosnyák Haris Tariccal, a 26 éves, 203 centis, elsősorban négyes poszton bevethető, de bedobóként és centerként is foglalkoztatható kosarassal.

A csapat augusztus 3-án, tehát a jövő héten hétfőn kezdi meg a felkészülést az ősszel induló bajnoksága Sitku Ernő szakmai igazgató vezetésével. Taric – aki augusztus 17-én kapcsolódik be a munkába – mellé még két légiós szerződtetését tervezi a Marso-NYKK, a negyedik külföldi pedig a magyar állampolgársággal rendelkező, de az új szabály szerint ismét légiósnak számító Brane Savic lesz.

A felnőtt csapat keretének tagja, Fazekas Csaba az U16-os válogatottal készül a B divíziós Európa-bajnokságra, és a nyíregyházi tehetség 25/12 ponttal vette ki a részét az osztrákok elleni felkészülési mérkőzésen, Székesfehérváron aratott 88–73-as győzelemből.

KM-BT
hirdetés