Új lendületet kaphat a két testvérmegye

Nyíregyháza – Pezsgő hangulatban aláírásával szentesítette Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke és Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a testvérmegyei megállapodást csütörtökön az impozáns Alpár Ignác tárgyalóban.

Az ünnepélyes programon részt vettek az érintett képviselőtestületek tagjai, delegáltjai. A megkötött szerződés keretbe foglalja a benyújtott és előkészületben lévő határon átnyúló projektjeket.

– Több évtizedes a kapcsolat a két megye között, amelyet bár elválaszt egy határ, de nagyon aktív az együttműködés. Most az eddiginél is magasabb szintre emelkedik a közös munka. Amit aláírunk, az nem pusztán egy okirat, egy papír, hanem minden területre kiterjedő, a településeket, a civil szervezeteket és a különböző közösségeket érintő egyezséget kötöttünk – fogalmazott Seszták Oszkár.

– Huszonöt éve működünk a jelenlegi szervezeti formában. Azóta szinte megszámlálhatatlan szerződést, paktumot írtunk alá a szabolcs-szatmár-beregi partnereinkkel. Jelenleg is több olyan pályázatunk van, ami uniós és önerős forrásokat vesz igénybe. A két megyében megközelítőleg egymillióan élnek, és sokan közülük kétlakiak: az egyik helyen élnek, a másikon dolgoznak. Remélem, hogy tudunk közös jövőt építeni. Ma nem elkezdődik valami, hanem folytatódik, és új lendületet kaphat a két testvérmegye szoros apcsolata – fűzte hozzá Pataki Csaba.

KM–LTL
hirdetés