Új logisztikai csarnokot adtak át Nyírbátorban

Akt.:
Új logisztikai csarnokot adtak át Nyírbátorban
Nyírbátor – A Diehl Aviaton 2011 óta folyamatosan bővíti a nyírbátori termelést. Eleinte a német telephely, Laupheim beszállítójaként gyártottak kabinelemeket (klímacsövek, ajtó, ajtókeretek), majd bővült a profil, s belefogtak az oldalfalak és az izoláló csomagok előállításába.

A Nyírbátorban legyártott termékeket az Airbus 320, A330, A350 és A380 típusú repülőgépekbe építik be – hangzott el azon a pénteki ünnepségen, melyen átadták a cég új, 2500 négyzetméteres logisztikai csarnokát. A beruházás 3,7 milliárd forintból valósult meg.

A Diehl Aviation pénzügyi ügyvezető igazgatója, dr. Mario Amschlinger kiemelte: a nyírbátori telephely fontos pillére a németországi anyavállalatnak.

– Itt minden adott volt a fejlődéshez, így az sem csoda, hogy ma már 600 embert tudunk itt foglalkoztatni, holott a 2011-es induláskor még csak harmincan voltunk – tette hozzá dr. Mario Amschlinger, aki kiemelte: a nyírbátori dolgozók munkakörülményei, a gyártási technológia, az energetikai rendszerek teljes mértékben megegyenek a németországival.

– A Diehl közel egy évtizede jelen van Nyírbátorban, nyugodtan mondhatom, az évek során pedig nem csak a város és a régió, hanem az egész megye gazdasági elitjébe sikerült magának helyet követelnie. Példaértékű az az együttműködés, melyet a cég a piaci szereplőkkel, az önkormányzattal és a különböző hatóságokkal szemben tanúsít – mondta Máté Antal, Nyírbátor polgármestere.

– Ez a mai csarnokátadás egy fontos mérföldköve annak az építkezésnek, amit a magyar kormány 2010-ben elkezdett – fogalmazott dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője, aki szerint az elmúlt nyolc esztendőben hétezer új munkahely jött létre a régióban, ebből négyezer a versenyszférában, háromezer pedig a közmunka-program keretén belül.
hirdetés