Keresik a legjobbakat

2020.01.28. 11:27

Újra színpadra állnak

Az érdeklődő csoportok egy online regisztrációval nevezhetnek a nagy múltú megmérettetésre.

Összegyűlnek a diákszínjátszó csoporto

Forrás: WSO / KAPOSI MÁTÉ

Az idén huszonkilencedik alkalommal rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivált a Magyar Drámapedagógiai Társaság, együttműködve a megyei szervező intézményekkel – írja a drama.hu. A közel három évtizedes múltra visszatekintő eseményre olyan csoportok nevezését várják, amelynek tagjai köznevelési intézmények tanulói és legalább 80 százalékban 6–15 év közöttiek.

Keresik a legjobbakat

„A gyer­mek­szín­játszás céljai közé tartozik annak minden fórumán és formájában olyan kulturált, ismeretekkel bíró, kreatív, rugalmas, empatikus, érvényes és értékes megnyilvánulásokra képes gyermekek nevelése, akik a gyermekszínjátszás adta élmények segítségével kiteljesedhetnek, az értékközpontú, erőszakmentes és toleráns társadalom létrehozásában vállalhatnak fontos szerepet” – olvasható a portálon a találkozó céljáról.

A rendezvénysorozat a hagyományoknak megfelelően az idén is háromfordulós lesz: az első körben a megyei és fővárosi bemutatókon mérettetik meg magukat a diákok, a legkiemelkedőbb szakmai értékelést kapott csoportok pedig a hat regionális találkozón mutathatják meg újra tudásukat, végül az országos fesztiválon játszanak a legjobbak.

Megyénkben a Kisvárdai Kulturális Egyesület szervezésében április 18-án, szombaton lépnek színpadra a gyermekszínjátszók a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában. Ugyanitt gyűlnek össze az Északkelet-Magyarországi Regionális Találkozón Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legjobbjai május 9-én.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában