programajánló

2020.02.20. 17:01

Ismét érdemes rápörögni a hétvégére

A tavaszias télben egyetlen porcikánk sem kívánkozik otthon maradni – irány a legközelebbi szórakozóhely.

Szombat este a nyíregyházi Hollywoodban a Dalriada is színpadra lép.

Február 21., péntek

20 óra: Jelmezes farsangi buli

Alakoskodnak a mátészalkai Club Passion vendégei – természetesen ez egy pozitív jelző és kizárólag péntek estére érvényes, hiszen fergeteges farsangi buli várja a klub (lehetőleg jelmezben érkező) közönségét. S hogy miért érdemes maskarát ölteni? Azért, mert a legjobbnak ítélt jelmezeket díjazzák a szervezők.

21 óra: Disco’s Hit Legends

Bárány Attila

A nyíregyházi Mamma Miában a hét utolsó munkanapján kemény este vár a bulizókra, hiszen a diszkókorszak legfelkapottabb lemezlovasai a legnagyobb bulihimnuszok és klubzenék közül válogatnak. Tehát tánc kifulladásig Bárány Attilával, Hamvai P. G.-vel és DJ Juniorral, valamint a házigazdákkal, Fenyvesivel és Sögövel. Belépés kizárólag 18 éven felülieknek.

21 óra: Jackwell diktálja az ütemet

Igazán ütős és feszes darabokkal érkezik a csengeri Blue Stone Clubba Magyarország egyik legkedveltebb lemezlovasa, Jackwell. Az est házigazdája Kevin Johnson.

21 óra: Lemezbemutató koncert

A nyíregyházi Club Hollywoodban mutatja be legfrissebb, szám szerint harmadik nagylemezét, a Rózsa utcát a Lóci Játszik zenekar. A srácok természetesen nem egyedül érkeznek, elkíséri őket előzenekaruk, a GranCanada.

A Lóci Játszik története 2014-ben kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét. Ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. Hadd legyek arról híres… című lemezüket 2015-ben megjelentették, majd a Margaret Islanddel turnéztak közösen. Egy évvel később megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját. A 2017-es éve elég jól indult a zenekarnak: január 1-jén megjelent második lemezük, a Krokodil, márciusban ők vehették át Az Év Felfedezettje díjat a Fonogramon, májusban pedig a Nagy-Szín-Padon is ők végeztek az első helyen, így a legnagyobb fesztiválokon mutathatták meg magukat a nyár során. A következő két évben a csapat tovább folytatta a turnézást, az ország szinte összes fesztiválján és klubjában megfordultak. Tavaly novemberben jelent meg harmadik albumuk Rózsa utca címmel, amiről több klipes dal napvilágot látott.

21 óra: Két zenész egy helyen

A vajai Anna pubban péntek este Rostás Szabika és Kocsis Janika táncoltatja meg a mulatni vágyókat.

21.30: Rockhajó a rockpubban

A keményebb dallamok rajongóinak kedvez a Rockhajó zenekar fellépése – a banda a nyíregyházi Szmogban csap a húrok közé.

Az együttes közel egyéves: 2019 elején alakultak. A VIDOR Fesztiválon mutatkoztak be a szélesebb közönségnek, majd a PásztoRock mini rocktalálkozón is színpadra léptek. A Rockhajó csak saját dalokat játszik. Az együttes énekese, dalszerzője és billentyűse Hegyes Tamás, de hangjával és a szövegekkel Papp Attila „Athos” is erősíti a bandát. Horányi László „Horgász” basszusgitáron, Tomasószky Zoltán pedig gitáron játszik, míg a dobok mögött Iván István ül.

22 óra: Latin Disco Party a Noxban

A nyíregyházi mulatóban a legforróbb reggaeton-, latinpop-, house-, RMX-, R’n’B- és zumbadallamok fűtik fel a péntek estét. A fergeteges hangulatról a két latino lemezlovas, El Dezi és Széles Amigo gondoskodik, továbbá érkezik Tittyman, de nem maradhat ki a latinos fűszerkeverékből az élő kongashow sem.

22 óra: Trash Party Tőtöttcigivel

A nyíregyházi Barbizonban péntek éjjel a netes szemét legaljáról merít az alpári DJ-k egyik legfelkapottabbika, Tőtöttcigi.

Szabó Donát – mert ez a polgári neve a kicsit sem hétköznapi lemezlovasnak – sörözés közben találta ki művésznevét. Egy, a Káténak adott interjújában elárulta: „A haverom velem szemben ült és töltötte a cigit, előttem meg csak egy sörösdoboz volt. Azért DJ Sörösdoboz mégsem akartam lenni, így lettem DJ Tőtöttcigi.” Az általa képviselt zenei műfajról elmondta: a YouTube-on fellelhető, kellőképp felkapott és teljesen értelmetlen szemetet vágja össze. Elsősorban az egyetemistákat célozza meg mixeivel, de a fiatalabbak is hallgatják a zenéjét.

22.30: We Love Techno

Az Absolut 2.0 We Love Techno partisorozatának februári állomásán a műfaj legelismertebb hazai képviselője, a technó koronázatlan királya, DJ Budai tolja a talpalávalót a nyíregyházi klubban. Házigazdák: Németi & Stephen.

Február 22., szombat

14 és 16 óra: Zeneexpressz

A nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu ad otthont a III. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és XIX. Nemzetközi Böllérversenynek a hétvégén. Reggel hat órától hagyományos disznóvágással kezdődnek a programok, majd érkezik DJ Vass, az Igrice Néptáncegyüttes és az Érpataki Asszonykórus. A déli csilievő verseny után a Zeneexpressz fellépőinek műsorát élvezheti a skanzen közönsége. Színpadra lép Varga Viktor, Fásy Zsüliett, az Apostol együttes, valamint Fásy Ádám és a Digitál zenekar.

16.45: Rock On! Tour-A 2020 a Hollywoodban

Útjára indul a nagyszabású turné, ami a több ezer rajongót vonzó, rengeteg zenekart felvonultató budapesti Rock On! Fest nevéből adódóan a Rock On! Tour-A 2020 nevet kapta.

Nem titkolt cél hagyománnyá tenni ezt a fajta több zenekaros megmozdulást nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is. A fellépők sora illusztris, a nyíregyházi Club Hollywood színpadán a Kalapácsot, a Dalriadát, az Alcoholt, a Palmettát és a Continoomot üdvözölheti a rockszerető közönség.

22 óra: Saturday Fire

Tüzes buli vár szombaton a mátészalkai Club Passion vendégeire. Az este házigazdája Mr. Aradványi.

22 óra: Mulatási a Pegazusban

Elő a táncoscipőkkel, hiszen a tiszateleki klubban szombat este kő kövön nem maradt. Érkezik az ország bulibárója, Kis Grófo, s ha valaki, ő tudja, hogyan kell mulatni.

Február 23., vasárnap

Nótár Mary

12 óra: Műfajok közt

Folytatódik a III. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és XIX. Nemzetközi Böllérverseny a Sóstói Múzeumfaluban.

A délelőtti hagyományos farsangi programok és a gyermekkoncert után déltől főként a felnőtteket várják a színpad elé.

R. Kárpáti Péter műsora után MC Hawer és Tekknő a legnépszerűbb mulatós slágerekkel szórakoztatja a skanzen vendégeit, majd Nótár Mary táncoltatja meg a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában