Új óvodák az Ovi-Zsaru programban

Új óvodák az Ovi-Zsaru programban
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság dísztermében hallgattak meg előadást olyan óvodák képviselői, amelyek addig még nem csatlakoztak az Ovi-Zsaru prevenciós programhoz.

A tájékoztatót dr. Vörös Ferencné r. alezredes a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője tartotta, hiszen a kifejezetten óvodások részére kidolgozott játékos előadássorozat 2010-ben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságról indult és később országos programmá fejlődött. A főként nagycsoportosok számára kidolgozott bűn- és balesetmegelőzési témájú ismeretek megosztásának célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése és a rendőrök felé irányuló bizalom kiépítése annak érdekében, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni tőlük.

Az óvodapedagógusok megismerkedtek a program kulcsfiguráival, Rendőr Robival, Rosszcsont Ricsivel és Rosszcsont Rozival. A bábok nem csupán színesítik a programot, de a játékos előadás a gyermekek számára elsajátíthatóbbá teszi az átadott ismerteket. A fórum eredményeképpen újabb 13 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő óvoda kapcsolódott a programhoz.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés