Új pártot alapított Érpatak polgármestere

Orosz Mihály Zoltán
Orosz Mihály Zoltán - © Fotó: KM-archív
Érpatak – Az államadósság elengedésének újratárgyalását, a devizahitelesek kártalanítását és a halálbüntetés bevezetését is megfontolandónak tartja Orosz Mihály Zoltán, aki nemrégiben megalapította a Rend és Igazságosság Pártját (RIA). A magát radikális jobboldalinak valló politikai szervezet a hagyományos keresztény konzervatív értékrend képviseletét tűzte zászlajára.


– Magyarországon megszűnt a hiteles, tradicionális, keresztény-konzervatív, nemzeti radikális értékrend következetes képviselete. Egyetlen párt sincs ma Magyarországon, amelynek nem a hatalom megszerzése, illetve megtartása volna az elsődleges célja, a nemzetérdek és az igazságosság ma másodlagos szempont, a hatalom pillanatnyi érdeke alá van rendelve. A fennálló problémákra a frissen bejegyzett RIA jelent megoldást, hiszen mi rendalapú, igazságközpontú és érdemelvű társadalmat szeretnénk kialakítani és képviselni – fogalmazott a párt alapítója.

Orosz Mihály Zoltán leszögezte: pártjában a neonácizmusnak, neoliberalizmusnak és neokommunizmusnak semmilyen formában nincs helye. Megítélésük szerint vannak építő és romboló emberek. Előbbiekre a RIA szövetségesként tekint, utóbbiak közé azok tartoznak, akik eltiporni és felforgatni igyekeznek a hatályos jogi és kulturális normarendszert. Elsőként a közbiztonság, jogbiztonság, létbiztonság hármas egységét állítaná helyre a Rend és Igazságosság Pártja, mely jövőre önállóan fog indulni a választásokon.

KMA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés